Gatavojoties 13.septembra Vislatvijas Lielajai Talkai, "Delfi" aicina lasītājus fotografēt nelegālās izgāztuves, atzīmēt tās kartē un saņemt balvas – dāvanu kartes no veikalu tīkla "Kurši".

Ja jūs nofotografēsiet vismaz 10 piesārņotas vietas (nelegālas izgāztuves) fotogrāfijas izvietosiet Delfi Foto bilžu kategorijā "Lielā Talka" un turpat atzīmēsiet, kur šī izgāztuve atrodas, jūs saņemsiet "Kuršu" dāvanu karti 100 latu vērtībā.

Kopumā pieejamas 10 šādas dāvanu kartes. Ja konkursa noteikumus izpildīs vismaz 10 dalībnieki, dāvanu kartes tiks 10 pirmajiem, ja ne – tās tiks sadalītas atbilstoši nofotografēto nelegālo izgāztuvju skaitam. Ievērojiet, ka Lielās Talkas organizētāji, "Delfi" un "Kurši" patur tiesības neuzskatīt par fiksētu nelegālo izgāztuvi vienkārši nomestu dzēriena bundžiņu vai pāris cigarešu kārbiņas.


Lai piedalītos konkursā, jums jārīkojas šādi:

  • Jāievieto fotogrāfija Delfi Foto norādot albuma kategoriju "Lielā talka";
  • Fotogrāfijas aprakstā jānorāda, kāda veida atkritumi pārsvarā ir izgāztuvē un tuvākais lielākais objekts (tā jūs palīdzēsiet Talkas organizētājiem, lai veiksmīgāk sakoordinētu talciniekus pa objektiem 13.septembrī).


Ņemot vērā bēdīgo pieredzi, ka cilvēkus, kas ziņo par izgāztuvēm, dažas pašvaldības uzskata par sava novada nodevējiem, jums nav obligāti jānorāda savs vārds un uzvārds, ņemot vērā, ka konkursā var piedalīties tikai reģistrēti "Delfi Foto" lietotāji, mēs varēsim ar jums sazināties tik un tā.


Jau ziņots, ka Lielā Talka notiks 13. septembrī visā Latvijā. Talkas aicinājums "Par tīru un zaļu valsti. Dāvana Latvijai 90.gadadienā" ir domāts ikvienam un visiem. Visas apzinātās nelegālās izgāztuves tiek reģistrētas interneta mājas lapā www.talkas.lv.


Talkas organizēšanai apvienojusies domubiedru grupa - Anna Žīgure, Ilze Aizsilniece, Tomass Kotovičs, Daiga Mežapuķe, Ilze Krūkle, Ieva Aile, Uģis Prauliņš, Rafi Haradžanjans, Sniedze Sproģe, Olga Kokāne, Andris Jaunsleins, Līga Zute-Abizāre, Vita Jaunzeme un citi.


Plānots, ka talka aptvers visu Latviju, visus pagastus un pilsētas, tāpēc organizatori aicina pieteikties uzņēmumus un biedrības, valsts un pašvaldību iestādes, skolēnus un studentus, zemessargus, pensionārus, draugu un domubiedru grupas. Lai sakoptu Latviju pirms valsts 90.gadadienas, nepieciešams ļoti daudz brīvprātīgo roku, tāpēc talkas iniciatori aicina atbalstīt ideju, strādājot viena mērķa labā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!