Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Pēc trim gadiem Valsts prezidenta amatā Egils Levits sev liktu 7,5 – 8 balles no 10. To viņš atzina raidījumā "Kāpēc" žurnālistei Olgai Dragiļevai. "Delfi" vēlas noskaidrot arī lasītāju viedokli, proti, kādu atzīmi jūs liktu Egilam Levitam par viņa līdzšinējo darbu Valsts prezidenta amatā?

Jau ziņots, ka savu pašnovērtējumu "Delfi" studijā Valts prezidents raksturoja sekojoši: "Es domāju, ka esmu lielā mērā labi darbojies. Komunikācija varbūt nav bijusi tik laba - tas varbūt ir vājākais punkts, kas man ir bijis," sprieda prezidents, taču piebilda, ka ar lēmumu pieņemšanu veicies labi.

Vienlaikus viņš norādīja, ka Latvija viņa prezidēšanas laikā piedzīvojusi divas krīzes – Covid-19 pandēmiju un karu Ukrainā, un neviena no tām vēl nav beigusies. "Ņemot vērā šo ārkārtējo situāciju, es domāju, ka ne tikai es, bet arī mūsu Saeima un valdība ir ļoti zolīdi darbojusies," uzskata Levits.

Savukārt, jautāts, vai pēc gada plāno atkārtoti pieteikt savu kandidatūru Valsts prezidenta amatam, Levits atbildēja: "Esmu vienmēr teicis, ka es lēmumus pieņemu tad, kad tie ir jāpieņem. Esmu ievēlēts uz četriem gadiem, un uz šiem četriem gadiem es arī plānoju savu rīcību. Par tālāko man tagad nekas nav jāsaka un nav nekāds lēmums jāpieņem. Es koncentrējos uz šo darbību līdz mana mandāta beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!