AS “Delfi” kopš šodienas, 2.novembra, piedāvā interneta lietotājiem jaunu meklētāju, kas ļauj atrast nepieciešamo informāciju Latvijas interneta resursos, “118 uzņēmumu katalogā” un “Delfi” ziņu arhīvā. Meklētājs darbosies ar nosaukumu “Delfi Smart”.
Meklētāju var atrast pēc adreses
www.delfismart.lv
,
www.smart.delfi.lv
vai arī veicot meklēšanu “Delfi” portālu www.delfi.lv un rus.delfi.lv sākumlapās.

Meklēšanas rīki ir vieni no visapmeklētākajiem interneta resursiem pasaulē, tādēļ “Delfi” meklētājs ir būtisks solis lietotāju vajadzību apmierināšanas virzienā. Bez tam “Delfi” turpina savu lietotājiem draudzīgo pakalpojumu attīstības stratēģiju, un arī par “Delfi Smart” meklētāja izmantošanu netiek prasīta samaksa.

“Ņemot vērā to, ka Baltijas valstīs ir izveidoti miljoni interneta resursu vietējās valodās, mēs nolēmām, ka ir pienācis īstais brīdis piedāvāt interneta lietotājiem jaunu, spēcīgu meklētāju,” uzsver “Delfi” uzņēmumu grupas valdes priekšsēdētājs Ville Jehe.

Lai “Delfi” lietotāji iegūtu iespējami kvalitatīvāku un mūsdienīgāku meklēšanas instrumentu, tā veidošanā tika izmantota kompānijas “Fast Search and Transwer ASA” tehnoloģiskā platforma, kas ir viena no modernākajām tehnoloģijām pasaulē.

“Delfi Smart” piedāvā izvērstās meklēšanas iespējas, turklāt meklētājs atpazīst arī dažādas vārdu formas. Tas nozīmē, ka meklējot vārdu pamatformā, lietotājam tiks piedāvāti arī tie rezultāti, kuros meklētais vārds ir kādā citā locījumā. Šī ir īpaša “Delfi Smart” meklētāja iespēja, ko patlaban Latvijas internetā nepiedāvā neviens cits pakalpojumu sniedzējs.

Papildus meklēšanai interneta lapās, lietotājiem tiek piedāvāta arī unikāla iespēja rast nepieciešamo informāciju “Delfi” rakstu arhīvā, kurā glabājas pēdējo piecu gadu laikā publicētās ziņas par notikumiem Latvijā un ārzemēs, kā arī sporta, izklaides ziņas, kultūras notikumu apskati un cita informācija. Rakstu arhīvs būs noderīgs gan studējošajai jaunatnei, gan žurnālistiem, sociologiem un citiem interneta lietotājiem, kas interesējas par politiku, ekonomiku un citiem publiskās dienaskārtības jautājumiem. Būtiski atzīmēt, ka bezmaksas preses materiālu arhīvs Latvijas internetā patlaban netiek piedāvāts.

Rakstu arhīva lietotājiem noteikti būs interesanti pētīt arī cilvēku reakciju uz tālaika notikumiem, kas atspoguļojas tālaika lasītāju atsauksmēs, kas arī ir saglabātas.

Sadarbībā ar uzņēmumu “Interinfo Latvija” jaunizveidotais meklētājs piedāvā plašu uzziņu tipa informācijas klāstu. Arī tā ir jauna un vēl nebijusi iespēja Latvijas internetā: ar viena meklēšanas rīka palīdzību lietotājs turpmāk varēs iegūt ne tikai to interneta resursu sarakstu, kuros minēts attiecīgais atslēgas vārds, kā arī veikt meklēšanu preses materiālu arhīvā, bet arī atrast uzņēmumu adreses, telefona numurus un citu kontaktu tipa informāciju.

Jaunais meklēšanas instruments piedāvās arī jaunus reklāmas produktus – cita, lielāka izmēra banerus un atslēgas vārdus. Arī atslēgas vārdi ir jaunums Latvijas internetā. Tā ir iespēja reklāmdevējam atgādināt par sevi tieši tiem interneta lietotājiem, kas izrādījuši interesi par attiecīgo nozari, tādējādi precīzāk vēršoties pie mērķa auditorijas un lietderīgāk veicot ieguldījumus reklāmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!