Foto: DELFI
Interneta portāls "Delfi" no Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) šim gadam saņēmis finansējumu, lai varētu atjaunot raidījuma "Delfi TV ar Jāni Domburu" veidošanu, pastāstīja "Delfi" galvenā redaktora pienākumu izpildītājs Filips Lastovskis.

Viņš atklāja, ka 2021.gada ciklam raidījumam piešķirti 39 000 eiro. Raidījums provizoriski varētu tapt maijā, bet skaidri datumi un pirmie viesi uz intervijām vēl nav noteikti.

Lastovskis stāstīja, ka projekta pieteikums SIF finansējumam tapa kopā ar žurnālistu Jāni Domburu, pieteikumā abām pusēm vienojoties, ko tieši piesaka finansējuma izlietošanai.

Pēc Lastovska sacītā, raidījums tuvākajā laikā iekļaus politiskos, tiesiskos un ekonomiskos procesus, kā arī atkal būs skatāmas intervijas ar svarīgiem viesiem par aktuālām tēmām sabiedrībai. Raidījumā diskutēs arī par sporta un kultūras procesiem.

LETA jau ziņoja, ka līdz ar jaunā gada sākumu "Delfi" pārtrauca sadarbību ar Domburu, apturot viņa veidotā raidījuma "Delfi TV ar Jāni Domburu" producēšanu.

Kā mikroblogošanas vietnē "Twitter" vēstīja Domburs, "Delfi TV ar Jāni Domburu "neesot devis pietiekami daudz jaunu "Delfi plus" abonentu piesaistei, tāpēc neesot starp prioritātēm. "Tāds mums Latvijā mediju tirgus. Paldies skatītājiem un lasītājiem par uzmanību!" piebilda Domburs.

Lastovskis skaidroja, ka sadarbība ar Domburu apturēta, jo augstākās raudzes žurnālistika prasa lielus ieguldījumus, taču "Delfi", līdzīgi kā citi mediji, atrodas sarežģītā situācijā. Tādēļ pieņemts lēmums apturēt jaunu rakstu un video veidošanu portāla sadaļā "Delfi TV ar Jāni Domburu".

Vienlaikus portāla pārstāvis uzsvēra, ka "Delfi" pretendēs uz valsts finansējumu mediju satura veidošanai, šādi cerot piesaistīt līdzekļus "Delfi TV ar Jāni Domburu" darbības atjaunošanai.

"Delfi TV ar Jāni Domburu" tika sākts 2017. gada rudenī. Tajā bija skatāmas Dombura vadītās intervijas, diskusijas, dueļi. Tāpat šīs sadarbības laikā tika izveidots rakstu cikls "Maisi vaļā", atspoguļojot tā dēvētajos čekas maisos jeb LPSR Valsts drošības komitejas (VDK) dokumentos atrodamo informāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!