Foto: DELFI

Sabiedrība par atklātību "Delna" dienu pirms Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām aicina Latvijas vēlētājus būt izvēlīgākiem un balsot par kandidātiem, kas spēs pārstāvēt Latviju ES ar atbilstošām zināšanām, darba pieredzi un labu reputāciju, teikts organizācijas paziņojumā.

Tas nozīmē izdarīt izmaiņas vēlēšanu biļetenā, svītrojot kandidātus vai liekot plusu, un aicināt savus radus un draugus rīkoties tāpat, norādīts paziņojumā.

Organizācija arī aicina nebūt vienaldzīgiem un ar pārliecību doties uz vēlēšanu iecirkni, jo "mūsdienās nav iespējams norobežoties no politikas ne vietējā, ne starptautiskā līmenī - tā tik un tā mūs ietekmē"

"Ja neietekmēsi politiku, tā ietekmēs tevi, vēsta kāds teiciens. Šajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās tas pilnībā atbilst patiesībai, jo aplēses liecina, ka 80% Latvijas likumdošanas ietekmē Briselē un Strasbūrā pieņemtie lēmumi, tātad arī ikvienu Latvijas iedzīvotāju. Ignorējot šīs vēlēšanas, Latvijas vēlētāji riskē, ka viņu kā Latvijas iedzīvotāju intereses ES var pārstāvēt politiķi, par kuriem viņi nekad dzīvē nebūtu vēlējušies balsot, jo EP ir vienīgā tieši ievēlētā ES iestāde, kas pārstāv 28 ES dalībvalstu tautu intereses," skaidro "Delnas" direktors Gundars Jankovs.

"Delna" norāda, ka tās izveidotajā datu bāzē Kandidatiuzdelnas.lv ir apkopota informācija ne tikai par 54 sarakstu līderu reputāciju, finansēm un iepriekšējo darbību, bet pieejama arī uzskatāma ilustrācija partiju programmām, to šaubīgajiem solījumiem un dāsnākajiem ziedotājiem, kā arī informācija par 15 nozīmīgākajiem Eiropas Parlamenta balsojumiem, kandidātu antitops, jaunā EP sasaukuma gaidāmie lēmumi un EP deputāta "darba sludinājums", kas dod vēlētājiem iespēju balsot izvēlīgāk.

EP vēlēšanas Latvijā notiks 24.maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!