"Sabiedrība par atklātību - Delna" no pirmdienas uzsāk bezmaksas juridiskās palīdzības sniegšanu iedzīvotājiem un sabiedriskajām organizācijām vides, būvniecības un teritorijas plānošanas jomā, portālu "Delfi" informēja "Delna".

"Delna" iedzīvotājiem un sabiedriskajām organizācijām ieteiks iespējamos tiesiskos risinājumus, palīdzēs noformēt dokumentus un atsevišķos gadījumos, kas saistīti ar aizdomām par korupciju, sabiedriski nozīmīgiem jautājumiem un var radīt precedenta raksturu, uzņemsies pārstāvniecību tiesā.

Juridisko palīdzību sniegs "Delnas" piesaistītie studenti - brīvprātīgie juristi, sadarbojoties ar "Delnas" ekspertiem.

Lai vienotos par juridiskās palīdzības saņemšanu, "Delna" aicina iedzīvotājus un sabiedriskās organizācijas kontaktēties ar "Delnu" pa telefonu: 67285585, pa e-pastu: ti@delna.lv vai pa pastu: A.Čaka iela 49 – 4, Rīgā, LV 1011.

Juridiskā palīdzība tiek nodrošināta projekta "Juridiskā palīdzība iedzīvotājiem izmantot likumos noteiktās tiesības apstrīdēt lēmumus būvniecības un teritorijas plānošanas jomā. Likumiskā ietvara sardzē" ietvaros. Projektā paredzēta juridiskā palīdzība iedzīvotājiem un sabiedriskajām organizācijām, lai, strādājot ar konkrētām iedzīvotāju sūdzībām un konkrētiem jautājumiem, mazinātu korupciju būvniecības un teritorijas plānošanas jomās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!