Foto: LETA

Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) būtu jāpievērš uzmanība Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Jaroslava Streļčenoka īstenotajai personāla atlaišanai, pārliecināts biedrības "Sabiedrība par atklātību "Delna"" direktors Jānis Volberts.

Sarunā Volberts norādīja, ka ilggadējās KNAB darbinieces Jutas Strīķes kārtējā atlaišana liecina par Streļčenoka vadītāja spēju vājumu, uzsverot, ka ar atlaišanu palīdzību Streļčenoks mēģina tikt galā ar tiem, ar ko nevar vai ir grūti panākt kopīgu vienošanos vai izpratni.

"Streļčenoks nevar īstenot kvalitatīvu personāla vadīšanu, tāpēc nodarbojas ar darbinieku atlaišanu," sacīja Volberts.

Līdz ar to, viņaprāt, ir ļoti būtiski sekot šādu procesu tiesiskumam, norādīja Volberts.

"Delnas" vadītājs uzsvēra, ka Kučinskim būtu jāpievērš uzmanība KNAB darbam, ja tajā notiek sistēmiska nespēja vadīt personālu, kā arī ir virkne tiesvedību.

"Ja tas apdraud KNAB funkciju īstenošanu, Kučinskim ir jāiejaucas," sacīja Volberts.

Kā ziņots, KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks piektdien nolēmis atbrīvot no amata ilggadējo KNAB darbinieci Jutu Strīķi.

Piektdien 8. jūlijā Streļčenoks parakstījis rīkojumu par disciplinārsoda piemērošanu Strīķei. Disciplinārsods ir atbrīvošana no amata.

Disciplinārlieta pret Strīķi bija ierosināta 2016. gada 9. februārī saistībā ar viņas it kā neatrašanos darbavietā 2015.gada beigās un šī gada sākumā.

"Ir bezjēdzīgi komentēt šādu rīkojumu, jo tāpat visiem ir skaidrs, kas patiesībā notiek KNAB un ap KNAB," teica Strīķe.

Informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" liecina, ka premjerministrs Māris Kučinskis (ZZS) parakstījis rīkojumu par atvaļinājuma piešķiršanu Streļčenokam no 11. līdz 29.jūlijam.

Vēstīts, ka Strīķe un vairāki KNAB darbinieki tiesājas ar biroju par disciplinārsodiem un citiem KNAB lēmumiem. Strīķe savulaik ilgstoši bija KNAB priekšnieka vietniece, un Streļčenoks iepriekšējos gados viņu trīs reizes bija atbrīvojis no vietnieces amata, taču divas reizes šo lēmumu atcēla kādreizējais premjers Valdis Dombrovskis (V), bet trešo reizi, kad valdība nolēma neiejaukties šī jautājuma risināšanā, Strīķi amatā lika atjaunot tiesa. Tad Streļčenoks Strīķei piemēroja disciplinārsodu - pazemināšanu amatā.

Jau vēstīts, ka Kučinskis nejauksies KNAB darbībā, pavēstīja premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars. Komentējot Streļčenoka lēmumu kārtējo reizi no amata atbrīvot Jutu Strīķi, Kučinskis uzsvēra, ka KNAB ir neatkarīga iestāde un tās vadītājs ir pilnībā atbildīgs par biroja darbu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!