Sabiedrība par atklātību “Delna” novēros administratīvo resursu izmantošanu pirms Saeimas vēlēšanām piecās lielākajās Latvijas pašvaldībās, kā arī četrās ministrijās un to pakļautībā esošajās iestādēs, informēja “Delna”.
Projekts “Administratīvo resursu izmantošanas novērošana pirms 2006.gada Saeimas vēlēšanām” tiks īstenots piecās lielākajās Latvijas pašvaldībās – Valmierā, Ventspilī, Liepājā, Daugavpilī un Rīgā. Nacionālajā līmenī novērošanai izvēlētas četras ministrijas un to pārraudzības iestādes – Labklājības, Kultūras, Satiksmes un Aizsardzības ministrijas. Tās tika izvēlētas ņemot vērā koalīcijas partiju pārstāvniecību, rīcībpolitikas nozīmīgumu, kā arī līdzšinējo sadarbības pieredzi ar “Delnu”.

Projekta vadītāja Līga Stafecka norāda, ka līdz šim valsts un pašvaldību resursu izmantošanai priekšvēlēšanu cīņā nav pievērsta pietiekama uzmanība, tādēļ šī projekta mērķis ir ar preventīvu darbību iespējami samazināt risku, ka varas partijas ļaunprātīgi izmanto savu amata stāvokli, lai gūtu panākumus vēlēšanās.

“Ar šo projektu “Delna” aicinās iedzīvotājus pašus kļūt kritiskākiem savā izvēlē un nepieļaut negodīgu priekšvēlēšanu cīņu, tādēļ “Delnas” sauklis šajās vēlēšanās ir “Vēlēšanas nav spēle! Balso gudri!” ” informēja Stafecka.

“Delnas” pirmais izbraukums Latvijas novados administratīvo resursu novērošanas projektā notiks pirmdien uz Valmieru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!