Foto: LETA

Mainījusies "Sabiedrība par atklātību Delna" vadība. Jaunais "Delna" direktors Jānis Volberts amatu no līdzšinējā vadītāja Gundara Jankova pārņems 4. aprīlī, bet jaunā direktora vietniece Liene Gātere savus pienākumus sāks pildīt 2. maijā, portālu "Delfi" informēja organizācijā.

Paziņojumā medijiem uzsvērts, ka Jankovs ir sekmīgi veicis "Delnas" direktora pienākumus kopš 2013. gada augusta, par ko "Delnas" padome izsaka viņam patiesu atzinību un pateicību. Viņš, pēc paša vēlēšanās, turpinās darbu savā sākotnējā "Delnas" jurista amatā.

Volbertam ir deviņu gadu pieredze valsts pārvaldē, strādājot Ekonomikas ministrijā, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā un Datu valsts inspekcijā, kā arī vairāku gadu pieredze starptautiskās auditorkompānijās, strādājot ar nodokļu un juridiskiem jautājumiem. Viņš ir ieguvis Maģistra grādu Rīgas Juridiskajā augstskolā Tiesībās un Finansēs.

Savukārt Gāterei ir piecu gadu pieredze nevalstiskajā sektorā kā projektu vadītājai biedrībā Resursu centrs sievietēm "MARTA". Kopš 2013.gada viņa ir organizējusi diskusiju pasākumu "PolitiCafe" un 2011.gadā piedalījās "Delnas" pretkorupcijas un pētnieciskās žurnālistikas projektos. Viņa beigusi Latvijas Universitāti ar Maģistra grādu politikas zinātnē.

Volberta pienākumi būs vadīt un paplašināt "Delnas" komandu organizācijas mērķu sasniegšanai. Direktors būs atbildīgs par esošo "Delnas" starptautiska un nacionāla mēroga projektu sekmīgu īstenošanu un jaunu projektu iniciēšanu.

"Delnas" būtiskākie šī brīža projekti ir Trauksmes cēlēju likuma izstrādāšana un Valsts varas sagrābšanas pazīmju konstatēšanā Saeimas likumdošanas procesos. "Delna" savā redzes lokā turēs Saeimā 10.martā pieņemto KNAB likuma grozījumu piemērošanu, KNAB vadības darbību, jaunā KNAB likuma izveidošanu un nākamā KNAB priekšnieka atlasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!