Foto: LETA

"Sabiedrības par atklātību – Delna" padome lēmusi iecelt direktores amatā Lieni Gāteri, portālu "Delfi" informēja "Delnas" padomes priekšsēdētājs Valdis Liepiņš.

Gātere pievienojās "Delnas" komandai 2016. gada maijā kā direktora vietniece un 2017. gada 1. oktobrī kļuva par direktora pienākumu izpildītāju, kad darba attiecības pārtrauca iepriekšējais biedrības direktors Jānis Volberts.

Pirms pievienošanās "Delnai" Gātere vairāk nekā septiņus gadus ir veidoja karjeru pilsoniskās sabiedrības nozarē: četrus gadus kā projektu vadītāja un interešu aizstāvības koordinatore biedrībā "Centrs Marta", 2011. gadā piedalījās "Delnas" pretkorupcijas un pētnieciskās žurnālistikas projektos, kopš 2013. gada organizējusi politiskas diskusijas "PolitiCafe" ietvaros.

Gātere ieguvusi maģistra grādu politikas zinātnē Latvijas Universitātē.

Kā skaidrojis Liepiņš, Gātere ir veiksmīgi ieaugusi "Delnas" direktores amatā, izrādījusi nenoliedzamu gribu un spējas ne tikai vadīt "Delnu", bet arī to publiski pārstāvēt.

"Sabiedrība par atklātību – Delna" dibināta 1998. gadā kā starptautiskās pretkorupcijas organizācijas "Transparency International" Latvijas nodaļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!