Kultūras ministre Helēna Demakova aicina savāktos parakstus pret Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) projekta īstenošanu nodot mūžīgai glabāšanai "Gaismas pilī", portālu "Delfi" informēja kultūras ministres preses sekretārs Dainis Miķelsons.

Parakstus pret "Gaismas pili" plāno vākt apvienība "Dzimtene" un Konservatīvā partija.

Demakova uzsver, ka parakstīšanās rīkotāji ir politiski maznozīmīgi un pati akcija tiek ierosināta pirmsvēlēšanu laikā, taču tas vēl nenozīmē, ka šo lietu ir jāuztver tikai kā vieglprātību vai asprātību. "Latvijā joprojām ir cilvēki, kuri cīnās pret bibliotēku, pie tam, tie meklējami ne tikai kreiso radikāļu, bet arī it kā labējo partiju, piemēram, "Jaunā laika" rindās," uzskata ministre.

Tādēļ, izvērtējot akcijas ieceri, ministre ir nākusi klajā ar šo ierosinājumu, kurš saskaņots arī ar Nacionālās bibliotēkas direktoru Andri Vilku.

"Katrs cilvēks, kurš parakstīsies pret Gaismas pili, lai apzinās – viņa nostāju pret Nacionālo bibliotēku varēs mūžīgi mūžos uzzināt ikviens jaunuzceltās bibliotēkas apmeklētājs – tai skaitā, bibliotēkas pretinieka ģimene, bērni un paziņas," norāda kultūras ministre.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!