Foto: LETA

Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) izteikumi par izglītības un zinātnes ministru Vjačeslavu Dombrovski (RP) ir nekorekti, uzskata Reformu partijas (RP) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edmunds Demiters.

Demiters sacīja, ka premjera izteikumi, ņemot vērā iepriekšējo vienošanos, ir "vismaz nekorekti". Politiķis neuzskata, ka RP būtu problēmas arī turpmāk uzņemties atbildību par izglītības nozari.

"Es nesaku, ka Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) nav nekādu problēmu, kā jebkurā ministrijā," norādīja Demiters, piebilstot, ka stils, kuru izvēlējās valdības vadītājs, ir nekorekts.

RP frakcijas vadītājs arī uzsvēra, ka vēl turpinās sarunas jautājumā par līdzekļiem, kas nepieciešami skolotāju algām, un RP mēģinās risināt šo jautājumu. Tomēr pagaidām sarunu rezultātu ir grūti prognozēt, piebilda politiķis.

Kā ziņots, nākamā gada valsts budžeta sagatavošanās procesā Valdis Dombrovskis un finanšu ministrs otrdien veltīja kritiskus vārdus izglītības un zinātnes ministram.

Ja finanšu ministrs norādīja, ka IZM nespēj pamatot savu redzējumu un visiem valdības locekļiem lielākā daļa valdības sēdes ir jāvelta, lai iedziļinātos vienas ministrijas problēmās, premjers bija vēl kritiskāks, paužot bažas par ministra kompetenci un nespēju koleģiāli strādāt.

Premjers pēc valdības sēdes pauda neizpratni par ministra izteikumiem, kas mainījušies dažu stundu laikā. Proti, ja sākotnēji ministrs runājis par sešu miljonu latu iztrūkumu, vēlāk no ministra izteikumiem varējis noprast, ka iztrūkuma nav un no prasītās summas varētu finansēt dažādas ministrijas vajadzības, kas iepriekš nav bijušas pieteiktas.

Premjers gan nekomentēja, vai tiks meklēts jauns izglītības un zinātnes ministra aizvietotājs. "Pēdējo nedēļu notikumi parāda, ka tiešam ir nopietnas šaubas gan par ministra kompetenci, gan par ministra spēju strādāt komandā. Zināmas bažas par ministru tiešām ir," atzina premjers.

Premjeram nav izprotams, kā ministrija valdības sēdē pusstundu pirms beigām piesaka jaunas idejas, kam nepieciešams finansējums, un rosina tās finansēt no it kā iztrūkstošajiem sešiem miljoniem latu paredzētajiem līdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!