Partija ‘Demokrāti.LV” parakstījusi saistību līgumu jeb imperatīvo mandātu ar Tīraines un Skultes iedzīvotājiem par doto solījumu izpildi pēc vēlēšanām. Šis ir pirmais gadījums Latvijas vēlēšanu vēsturē, kad topošie deputāti ievēlēšanas gadījumā uzņemas juridisku atbildību par saviem solījumiem un darbiem, portālu “Delfi” informēja partija.

„Mēs vēlamies pierādīt, ka dotos solījumus iedzīvotājiem tik tiešām īstenosim dzīvē, ja Demokrāti.lv tiks ievēlēti. Beidzot ir pienācis laiks ievēlētām personām uzņemties reālu atbildību par saviem vēlētājiem dotajiem solījumiem. Un mēs esam gatavi likt savus parakstus zem šiem solījumiem. Mēs nebaidāmies uzņemties atbildību par saviem vārdiem,” saka partijas valdes priekšsēdētājs, Mārupes domes deputātu kandidāts Edgars Jansons.

Imperatīvais mandāts ir tiesību normu kopums, saskaņā ar kuru deputāts ir saistīts ar viņam dotajiem vēlētāju uzdevumiem un atbild vēlētājiem par savu darbību visu savu pilnvaru laiku. Vienlaikus līgums paredz iespēju atsaukt deputātu pirms termiņa, ja viņš neattaisno vēlētāju uzticību.

Parakstītie līgumi paredz vairākus praktiskus darbus, kas var tikt realizēti balsu vairākuma gadījumā. Līgumos iekļauti punkti par apkures izdevumu samazināšanu, apgaismojuma ierīkošanu pie autobusa pieturām, apgaismojumu pie daudzdzīvokļu namiem, bērnu rotaļlaukumu ierīkošanu, daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku siltināšanu, asfalta segumu un celiņu flīžu segumu atjaunošanu, pašvaldības policijas biežākas operatīvo grupu dežūras Skultē ar mērķi novērst noziedzīgas situācijas, kā arī daudzi citi iedzīvotājiem aktuāli jautājumi, kurus steidzami nepieciešams risināt. Tie ir jautājumi, kurus vēlējās risināt aktīvākā iedzīvotāju daļa Skultē un Tīrainē.

Arī Mārupes un Jaunmārupes ciematos iedzīvotāji sagaida labiekārtošanas pasākumus gan mājokļu siltināšanas un sociālajā, gan sporta un aktīvās atpūtas jomās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!