Carnikavas novada pašvaldība demontējusi uz salas Vidus Garezerā dabas lieguma zonā nelegāli izveidoto apmetni, portālu "Delfi" informēja novada domē.

"Delfi" 23. jūlijā ziņoja, ka dabas parkā "Piejūra" uz vienas no unikālo Garezeru salām bija izveidota apmetne ar improvizētu atpūtas zonu un guļbaļķu būdiņu. Tur atradās no plastmasas pudelēm darināts plosts un dažādi sadzīves priekšmeti. Vairāk par šo apmetni lasīt un aplūkot to fotogrāfijas var šeit.

Ceturtdien Carnikavas novada domes pārstāve Ilze Cerbule informēja portālu, ka nometne ir demontēta un sala sakopta.

Foto: DELFI

Vidus Garezera salu, ko vietējie mēdzot dēvēt par Čūsku saliņu, sakopuši pašvaldības aģentūras "Carnikavas Komunālserviss" darbinieki. Trīs cilvēkiem tas prasīja aptuveni trīs stundas darba, portāla stāsta aģentūras Labiekārtošanas nodaļas vadītāja Rita Tjarve.

Nezināmais nometnes izveidotājs pirms "Carnikavas Komunālservisa" ierašanās jau bija paspējis no salas savākt sev vajadzīgās lietas un arī būdiņa bijusi daļēji nojaukta. No plastmasas pudelēm veidotas plosts uz salas vairs nebija atrodams, norāda Tjarve.

"Komunālservisa" darbinieki savāca atlikušās lietas, piemēram, plastmasas krēslus un plēves, kas ar pašvaldības policijas laivu nogādātas krastā. Pavisam bija nepieciešamas trīs tūres, lai visu mantību pārvestu uz sauszemi, viņa atklāj. Apmetnes iekārtošanā izmantotie kokmateriāli sakrauti vienkopus un atstāti uz saliņas.

Dabas parks "Piejūra" ir izveidots 1962. gadā kāpu mežu aizsardzībai un tas stiepjas gar Rīgas jūras līča krastu Rīgas ziemeļos, Carnikavas novadā un Saulkrastu novadā. Te sastopami reti piejūras biotopi un gleznainie Garezeri – trīs šauru, garu ezeru virtene vairāku kilometru garumā starp Lilasti un Gauju.

Foto: DELFI

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!