Foto: LETA
Kādreizējā premjera, pašreizējā Saeimas deputāta Viļa Krištopana (LPV) dēla, parlamentārieša Kristapa Krištopana (LPV) parādsaistības sasniegušas teju 0,9 miljonus eiro, liecina Valsts ieņēmumu dienestam iesniegtā amatpersonas deklarācija.

Stājoties deputāta amatā, Krištopans iesniedzis amatpersonas deklarāciju, kurā deklarējis sev piederošu 2000. gada izlaiduma automobili "Mercedez Benz SLK 230". Saskaņā ar deklarāciju viņa īpašumā nav nekustamā īpašuma un viņš nepieņem citus amatus līdztekus valsts amatpersonas amatam.

Krištopans nav deklarējis tādus uzkrājumus, kas pārsniegtu 20 Ministru kabineta noteiktās minimālās mēnešalgas, taču deklarācijā ietvertas septiņas parādsaistību pozīcijas, kuras summāri sasniegušas 897 781 eiro.

Saskaņā ar portālā "Firmas.lv" pieejamo informāciju 2021. gada otrajā pusē pasludināta Krištopana maksātnespēja.

Tikmēr viņa tēvs Vilis Krištopans deklarācijā, kas iesniegta, stājoties deputāta amatā, savā īpašumā norādījis zemi Garkalnes pagastā, kā arī kapitāldaļas divos uzņēmumos – SIA "Berģu Tūjas" un SIA "Upes-Plostiņi" ar kopējo vērtību 5944 eiro. Viņa valdījumā ir 2017. gada izlaides vieglais auto "Toyota C-HR".

Skaidrā naudā Krištopans uzkrājis 12 500 eiro, savukārt bezskaidras naudas uzkrājumi, kas pārsniegtu 20 Ministru kabineta noteiktās minimālās mēnešalgas, deklarācijā neparādās. Krištopans ir deklarējis četras viņa veikto aizdevumu pozīcijas par kopumā aptuveni 56 000 eiro.

Abi Krištopani ievēlēti 14. Saeimā un kopā ar Aināru Šleseru darbojas partijas "Latvija Pirmajā vietā" Saeimas frakcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!