Tā kā deputāts Dainis Liepiņš (LRA), kurš nodots kriminālvajāšanai, atteicās pamest Saeimas sēžu zāli, Saeimas pavasara sesijas pirmā sēde ceturtdien tika pārtraukta.

Saskaņā ar Saeimas Juridiskā biroja skaidroto Liepiņš līdz viņa krimināllietas turpmākai izskatīšanai tiesā nevar piedalīties parlamenta un komisiju sēdēs, un saņem pusi no algas.

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) vairākkārt aicināja Liepiņu pamest sēžu zāli, tomēr viņš to nedarīja, un sēdē tika izsludināts tehniskais pārtraukums.

Liepiņa uzvedības dēļ tika sasauktas divas prezidija un frakciju padomes sēdes, un Saeimas sēdes vadītājs Gundars Daudze (ZZS) pēc tām norādīja, ka Liepiņš piekritis pamest sēžu zāli. Liepiņš tomēr atgriezās zālē, tāpēc Daudze izsludināja pārtraukumu līdz 23.aprīļa plkst..










Jau vēstīts, ka Saeima 5.februārī piekrita Liepiņa krimināllietas turpmākai iztiesāšanai.

Liepiņš iepriekš aicināja atbalstīt lēmuma projektu, taču uzsvēra, ka lieta uzsākta nepamatoti. Pēc Liepiņa teiktā, tā esot politiska izrēķināšanās.

Saskaņā ar Jelgavas tiesas pausto Liepiņam celta apsūdzība septiņos noziedzīgos nodarījumos par to, ka viņš norādījis nepatiesas ziņas amatpersonas deklarācijās par 2009., 2010. un 2011.gadu. Nepatiesas ziņas sniegtas laikā no 2010. aprīļa līdz 2012.gada jūnijam.

Liepiņš savu vainu nodarījumā neatzīst, lietā tiek pārbaudīti pierādījumi un turpinās tiesas izmeklēšana.

Atbilstoši Krimināllikumam par nepatiesu ziņu norādīšanu deklarācijā, ja nepatiesas ziņas norādītas par mantu vai citiem ienākumiem lielā apmērā, soda ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai ar naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!