Foto: Saeimas administrācija

Bijusī Saeimas deputāte Irina Cvetkova (LKS) nav nokārtojusi advokāta eksāmenu, norādīja Zvērinātu advokātu padomes priekšsēdētāja vietniece Guna Kaminska.

Kaminska paskaidroja, ka Cvetkova eksāmenu var kārtot atkārtoti pēc viena gada. Advokatūras likumā noteikts - ja pretendents nav nokārtojis advokāta eksāmenu, viņam ir tiesības kārtot šo eksāmenu atkārtoti ne agrāk kā pēc 12 mēnešiem. Savukārt, ja pretendents nav nokārtojis advokāta eksāmenu atkārtoti, katru nākamo reizi to kārtot atļauts, kad pagājuši ne mazāk kā trīs gadi pēc iepriekšējā nenokārtotā eksāmena.

Eksāmenu pieņēma eksaminācijas komisija.

Padomes pārstāve gan norādīja, ka eksāmena sekmīga nokārtošana ir atkarīga ne tikai no zināšanām, bet tā ir arī "laimes spēle".
Jau ziņots, ka Cvetkova advokāta eksāmena kārtošanai bija pielaista 2. un 3.oktobrī.

Līdz 2014.gadam deputāte bija maksātnespējas procesa administratore. Pati Cvetkova savu izvēli likt advokatūras eksāmenu īpaši nekomentēja, aicinot sekot līdzi publiski pieejamai informācijai.

2011.gadā Cvetkova ievēlēta par Saeimas deputāti no apvienības "Saskaņas centrs" saraksta, savukārt šā gada jūlijā viņa izstājās no sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa", turklāt arī nolēma pamest "Saskaņas centra" frakciju Saeimā.

Toreiz Cvetkova norādīja, ka viņai ir ilgstošs konflikts ar partijas vadību saistībā ar partijas atteikšanos no savas ideoloģijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!