Foto: Saeimas administrācija

Saeimas deputāte Irina Cvetkova trešdien paziņojusi par izstāšanos no sociāldemokrātiskās partijas „Saskaņa” un attiecīgās frakcijas Saeimā.

„Manas dzīves pieci gadi bija neatraujami saistīti ar politiku un aktīvu parlamentāro darbību. Šajā ceļā man bija gan uzvaras, gan vilšanās. Man ir izveidojušās labas koleģiālas attiecības ar „Saskaņas" deputātiem, tomēr, jau ilgstoši man ir konflikts ar partijas vadību sakarā ar partijas atteikšanos no savas ideoloģijas," paziņojumā  presei norāda deputāte.

Kā piemēru tam, ka partija atkāpusies no savas ideoloģijas, viņa min to, ka, „nenosodot Latviešu leģionāru gājienu 16.martā, 9.maija svinības pārvērstas par aģitācijas šovu, kam nav ideoloģiskā piepildījuma".

„Es nevaru būt partijā, kas manipulē ar saviem vēlētājiem, attaisnojot atteikšanos no saviem ideāliem ar nepieciešamību kļūt par „lojāliem" ar nolūku ieiet koalīcijā," norāda Cvetkova.

Viņa norāda, ka aiziešana no partijas ir „protests pret tās vadības darbībām un rīcību".


Tāpat iemesls, kāpēc viņa izstājas no partijas, ir „demokrātisko normu pārkāpums no vadības puses".

Nesen notikušajā partijas Latgales priekšpilsētas pirmorganizācijas sapulcē deputātei nācies pārliecināties, ka partijas „vadība pārkāpj Statūtus, noniecina partijas biedru intereses un viedokli".

„Uzskatu, ka piedalīšanās valdībā nevar būt par attaisnojumu sava vēlētāja nodevībai," rezumē deputāte.

Viņa norāda, ka turpmāk Saeimā strādās kā neatkarīga deputāte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!