Saeima ceturtdien uzklausīja parlamentārās izmeklēšanas komisijas pedofilijas lietā sagatavoto starpziņojumu, un deputāti aktīvi debatēja par to, apsverot arī jautājumu par ģenerālprokurora nomaiņu.
“Latvijas Ceļa” priekšsēdētājs Andrejs Panteļējevs debatēs pavēstīja, ka ģenerālprokurors Jānis Skrastiņš ir “nezin kāpēc pametis kuģa stūri”, proti, Ģenerālprokuratūras vadīšanu un “kuģis mētājas no vienas puses uz otru pusi”.

Panteļējevs aicināja Skrastiņu izšķirties, vai atgriezties pie “kuģa stūres”, vai arī būs jārunā par “jaunu kapteiņa atrašanu”. Deputāts gan norādīja, ka Skrastiņš ir daudz izdarījis Latvijas labā.

Sociāldemokrātu deputāts Imants Burvis savukārt paziņoja, ka “nodevējus pie stūres atpakaļ nelaiž”. Pēc viņa domām, premjera Andra Šķēles un ģenerālprokurora publiskie izteikumi saistībā ar pedofilijas lietu Latvijas pilsoņiem ir parādījuši, ka viņiem netiks sniegta nekāda aizsardzība.

Tautas partijas frakcijas priekšsēdētājs Gundars Bērziņš savukārt debatēs sacīja, ka raidījuma “Nedēļa” producenta Edvīna Inkena un izmeklēšanas komisijas priekšsēdētāja Jāņa Ādamsona provokācija ar mēģinājumu diskreditēt politiskos pretiniekus un panākt ģenerālprokurora nomaiņu ir izdevusies.

Bērziņš paziņoja, ka ģenerālprokurors nepakļaujas provokatora spiedienam. Viņš pavēstīja, ka pirms Saeimas vēlēšanām arī ir bijuši mēģinājumi izdarīt spiedienu uz prokuratūru, lai mēģinātu panākt atsevišķu politiķu arestus.

Deputāts arī norādīja, ka viens no galvenajiem cīnītājiem ar ģenerālprokuroru ir cilvēks, pār kuru gulstas ēna par sadarbību ar čeku.

Sociāldemokrātu deputāts Leons Bojārs savukārt debatēs paziņoja, ka pilsoņi un Latvijas iedzīvotāji netiek aizsargāti. “Tā ir visatļautība,” sacīja Bojārs. Viņaprāt, cilvēki, kuri ir sākuši pedofilijas lietas izmeklēšanu, ir pelnījuši Triju Zvaigžņu ordeņus. Diemžēl “pedofiļi pēc seksuālām izvirtībām ar netīrām rokām ir saņēmuši Triju Zvaigžņu ordeņus”, teica Bojārs.

Jaunā partijas deputāts Andris Bērziņš savukārt uzsvēra, ka galvenais izmeklēšanas mērķis ir panākt, lai nepieļautu vardarbību pret bērniem.

“Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK deputāts Dzintars Rasnačs savukārt kritizēja mēģinājumus pasniegt izmeklēšanas komisijas darbu kā tās vadītāja Jāņa Ādamsona “zīmēšanos”. Viņš norādīja, ka komisijā darbojas desmit deputāti un viņi, nevis tikai Ādamsons, pieņem lēmumus komisijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!