Foto: Sputnik/Scanpix

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus likumā par aviāciju, kas paredz, ka Latvijas armija varēs nosēdināt vai iznīcināt bezpilota gaisa kuģi pie militārajiem objektiem vai to tuvumā.

Likumprojektā noteikts, ka Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris vai viņa pilnvarota persona varēs pieņemt lēmumu par bezpilota gaisa kuģu piespiedu nosēdināšanu vai iznīcināšanu, izmantojot šaujamieročus vai speciālos līdzekļus, informēja Saeimas Preses dienestā.

To varēs darīt, ja attiecīgais lidojums būs veikts, pārkāpjot lidojumu aizliegumu virs militārajiem objektiem vai to tuvumā, virs karakuģiem, kā arī gaisa telpas aizliegtajās zonās, īslaicīgi rezervētajās vai norobežotajās zonās, kas izveidotas Latvijas armijas vajadzībām. Tāpat to varēs darīt, ja tiek radīti pamatoti draudi personām, kuru apsardze tiek veikta saskaņā ar NBS likuma normām.

Bezpilota gaisa kuģi var apdraudēt militāros lidlaukus un aviācijas poligonus, kā arī radīt nekontrolētas izlūkošanas darbības riskus un objekta drošības integritātes apdraudējumu, teikts likumprojekta anotācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!