Foto: DELFI

Rīgas domes deputāti trešdien, 8. septembrī, lēma atbrīvot no Satiksmes departamenta direktora amata Vitāliju Reinbahu gadījumā, ja kaut vienā no pašvaldības iesniegtajiem prasības pieteikumiem par darba līguma izbeigšanu tiesa pieņems domei labvēlīgu spriedumu un tas stāsies spēkā.

"Par" balsoja 31 domes deputāts. Neviens no deputātiem nebalsoja "pret" un neatturējās no balsojuma.

Jau vēstīts, ka Reinbahs atstādināts no amata saistībā ar vairākiem pārkāpumiem.

Kā domes sēdē ziņoja Rīgas pilsētas izpilddirektora padomnieks Māris Knoks, pret Reinbahu ir uzsāktas trīs disciplinārlietas, kuru laikā atklāti būtiski pārkāpumi, tāpēc divreiz darba līgums Reinbaham tika uzteikts. Likums prasa šādu lēmumu saskaņot ar arodbiedrību, bet tā šim lēmumam piekrišanu nav devusi.

Tāpēc atbilstoši darba likumam, darba devējam ir pienākums vērsties tiesā, ko pašvaldība ir izdarījusi, kur iesniegti divi prasības pieteikumi, domes sēdē apliecināja Knoks.

Viena disciplinārlieta Reinbaham ir par ilgstošu lēmuma nepildīšanu, kā arī par fiktīvas nodarbinātības organizēšanu – Reinbaha pakļautībā strādājis jurists, taču vairāk nekā 18 mēnešu garumā nav bijuši pierādījumi, ka viņš faktiski ir strādājis.

Tā kā alga viņam tika maksāta, pašvaldība arī apsvērs iespēju vērsties Valsts policijā (VP), lai izvērtētu Reinbaha kriminālatbildību, nodarot pašvaldībai zaudējumus vairāk nekā 23 000 eiro apmērā.

Trešā disciplinārlieta pret Reinbahu tika ierosināta par viņa dalību "Spried ar Delfi". Kā domes sēdē klāstīja Knoks, tolaik Reinbajs jau bija atstādināts, kas aizliedza viņam pildīt amata pienākumus un publiski pārstāvēt iestādes intereses, taču uzlika par pienākumu būt sasniedzamam darba devējam, taču to viņš neesot ievērojis.

Bez disciplinārlietām viņam pēdējos divos gados arī piemēroti divi rājieni.

Kā norādīja Knoks, pašvaldībā tika saņemts arī arodbiedrības viedoklis par Reinbaha atstādināšanu, taču tas bijis "viena rindiņa, ka nepiekrīt darba līguma uzteikumiem", kā arī vēstuli parakstījis pats Reinbahs, jo viņš ir arodbiedrības amatpersona.

Jau ziņots, ka šā gada 26. maijā Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP) atstādināja Reinbahu no amata aizdomās par fiktīvu nostrādināšanu departamentā, pašvaldības mantas izšķērdēšanu un interešu konflikta situāciju.

Savukārt Reinbahs pauda viedokli, ka atstādināšana no amata ir ilgstoši plānota izrēķināšanās, izmantojot visus iespējamos līdzekļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!