Foto: morgueFile

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija otrdien atbalstīja priekšlikumu piešķirt 467,5 tūkstošus eiro filmas "Dvēseļu puteņa" turpināšanai, portāls "Delfi" uzzināja komisijas sēdē.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija nākamā gada budžeta likuma projekta otrajam lasījumam bija iesniegusi priekšlikumu piešķirt 467,5 tūkstošus eiro, lai turpinātu filmas "Dvēseļu putenis" ražošanu. Jāatgādina, ka veidu, kā piešķirts finansējums šai filmai, iepriekš kritizējuši gan nozares eksperti, gan atsevišķi deputāti.

"Būtu muļķīgi neturpināt iesāktu projektu," teica Budžeta komisijas vadītājs Kārlis Šadurskis (V).

Iepriekš atbildīgā komisija nolēma turpināt atbalstīt filmas tapšanu, norādot uz sākotnējo nekorekto filmas "Dvēseļu putenis" finansējuma piešķiršanas ceļu - iesniedzot deputātu priekšlikumu.

Zināms, ka kopējais nepieciešamais finansējuma apjoms no valsts ir 935 tūkstoši eiro divos gados.

Jau vēstīts, ka nākamā gada valsts budžeta projekta un vidēja termiņa budžeta ietvara likumprojekta otrajam lasījumam deputāti iesnieguši vairāk nekā 600 priekšlikumus. Savukārt 24 likumprojektiem, kas saistīti ar nākamā gada valsts budžetu, iesniegti 303 priekšlikumi.

Nākamā gada valsts budžetā deputāti rosina rast finansējumu gan pārstāvētajām pašvaldībām, gan arī dažādiem sporta un kultūras pasākumiem. Vairāki priekšlikumi neatšķiras no pagājušā gada nogalē iesniegtajiem.

Saeima par 2016. gada budžetu galīgajā lasījumā lems šā gada 30. novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!