Foto: LETA

Saeimas Pieprasījumu komisijas sēdē trešdien no amata tika atcelta deputāte Linda Liepiņa, un par jauno vadītāju ievēlēts parlamentārietis Ivars Puga (KPV LV).

Rosinājumu atbrīvot Liepiņu no amata koalīcijas pārstāvji iesniedza īsi pirms Līgo svētkiem jūnijā. Tomēr kvoruma trūkuma, nepietiekamā balsu skaita vai citu iemeslu dēļ attiecīgā jautājuma izlemšana līdz šim nebija noslēgusies.

"KPV LV" jau iepriekš vienojās uz šo amatu virzīt Pugu.

Jau vēstīts, ka septembrī Saeima citā jautājumā pieņēma lēmumu attiecībā uz Liepiņu – politiķe tika atsaukta no Baltijas Asamblejas Latvijas delegācijas.

Pieprasījumu komisijas pamatuzdevums ir Saeimas deputātu pieprasījumu izskatīšana, kas adresēti valdības locekļiem. Izskatot konkrēto pieprasījumu, uz komisijas sēdi tiek aicināts Ministru prezidents vai attiecīgais ministrs.

Saeimas komisijas strādā noteiktā likumdošanas jomā, uzrauga izpildvaras darbību, kā arī veic citus komisijas darba specifikai atbilstošus uzdevumus. Saeimas komisijas sagatavo izskatīšanai lietas, kas tiek apspriestas Saeimas sēdēs. Pamatojoties uz Saeimas lēmumiem, komisijas izskata likumprojektus, priekšlikumus un iesniegumus.

Deputāts vienā un tajā pašā laikā var strādāt ne vairāk kā divās pastāvīgajās komisijās un trīs apakškomisijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!