46 Saeimas deputāti ir pieprasījuši kompensāciju dzīvojamās telpas īrei. Šādu informāciju otrdien saņēma Saeimas Saimnieciskā komisija.
14 deputāti pieprasījuši maksimālo kompensāciju - 200 latu, 24 deputāti pieprasījuši kompensāciju robežās no 100 līdz 200 latiem, bet astoņu deputātu pieprasījums nepārsniedz 100 latus.

Saimnieciskā komisija līdz otrdienas sēdei iesniegumus par kompensāciju piešķiršanu nebija saņēmusi tikai no diviem deputātiem, viņiem kompensācija tiks aprēķināta, pamatojoties uz iepriekš rakstīto iesniegumu pamata.

Jau ziņots, ka iepriekš deputāti nevarēja saņemt kompensāciju dzīvojamās telpas īrei. Tomēr Saeima nolēma atteikties no dienesta viesnīcas un dot iespēju deputātiem saņemt kompensāciju īres izdevumu segšanai, turklāt deputāti vēl saņems kompensācijas kancelejas preču iegādei, sakaru pakalpojumu apmaksai un reprezentācijas izdevumu segšanai.

Šīs kompensācijas saņem visi Saeimas deputāti, un atbilstoši komisijas otrdienas lēmumam šo kompensāciju apjoms ir 55 lati. Tāpat deputāti, kuru rīcībā nav dienesta automašīnas, var saņemt kompensāciju transporta izdevumu atmaksai, kuras lielums ir atkarīgs no tā, cik tālu no Rīgas atrodas deputāta dzīves vieta.

Maksimālo transporta kompensāciju - 167 latus - pieprasījuši 20 deputāti, 11 deputāti pieprsījuši 130 latu lielu transporta izdevuma kompensāciju, bet 35 deputāti šai kompensācijai pieprasījuši 93 latus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!