Foto: Reuters/Scanpix

Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisija trešdien dosies izbraukuma sēdē uz Latvijas Islāma kultūras centru (LIKC), kur tiksies ar centra pārstāvjiem un pārrunās aktualitātes saistībā ar islāmticīgajiem, informēja Saeimas Preses dienestā.

Dienas kārtībā būs arī jautājums par iespējamo patvēruma meklētāju uzņemšanu.

Komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis (VL-TB/LNNK) gan norāda, ka tie nebūs vienīgie un būtiskākie jautājumi. "Ar islāmticīgajiem vēlējāmies tikties, vēl pirms aktualizējās patvēruma meklētāju jautājums. Vienmēr bija šķietami svarīgāki jautājumi, lai to atliktu. Bet sadzīvošana ar islāmticību mūsdienu pasaulē ir viens no karstākajiem jautājumiem. Jārēķinās, ka pēkšņi tas var saasināties arī Latvijā," pirms tikšanās uzsver komisijas priekšsēdētājs.

"Kāds Islāma kultūras centra pārstāvis apgalvo, ka pēc 50 gadiem vairums latviešu būs islāmticīgie. Par to var pasmaidīt. Taču, ja šis centrs ir nopietna organizācija, tad nopietni jāattiecas arī pret šo un citiem viņu pārstāvju publiskajiem izteikumiem," norāda komisijas priekšsēdētājs.

Pilsonības komisijas deputātu tikšanās ar LIKC pārstāvjiem sāksies pulksten 12 un notiks LIKC Brīvības ielā 104, Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!