Foto: Publicitātes foto
Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdē trešdien deputāti pauda satraukumu par jauniešu, īpaši vīriešu, atbilstību nepieciešamajiem spēka un veselības standartiem, kā arī par ierobežotajiem resursiem jauniešu aktivitātēm.

Deputāts Atis Lejiņš (V) norādīja, ka jauniešu darbā vajadzētu iesaistīt Aizsardzības ministriju, jo pašlaik "ir grūti atrast normālus vīriešus" un "jaunatne kļūst tizla".

Deputāts atsaucās uz laikiem, kad jaunieši bija veselīgi un spēcīgi. Būtu lietderīgi, lai jaunieši tiktu iesaistīti, piemēram, Jaunsardzē, lai viņi nesēdētu visu nakti pie datora.

Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji norādīja, ka veselīga dzīvesveida popularizēšanai, tostarp izmantojot kempingu tipa nometnes, ir atvēlēti 45 000 latu.

Deputāts Ivans Klementjevs (SC) pauda satraukumu, ka pēc valsts darbinieku viņam sniegtās informācijas jauniešu aktivitātēm tiek atvēlēti niecīgi līdzekļi. Viņš arī aicināja pētīt, kāpēc jaunieši aizvien mazāk nodarbojas ar sportu. Tā ir problēma, kas ir ļoti svarīga gan Latvijā, gan visā Eiropā.

Šodien komisijas deputāti uzklausīja IZM ziņojumu par Latvijas nacionālo pozīciju vairākos jautājumos Eiropas Savienības Izglītības, jaunatnes, kultūras un sporta ministru padomē. Runa ir par padomes secinājumiem par kvalitatīva darba ar jaunatni ieguldījumu jauniešu attīstībā, labklājībā un sociālajā iekļaušanā, kā arī par padomes secinājumiem par jaunatnes politikas potenciāla palielināšanu, sasniedzot "Eiropas 2020" stratēģijas mērķus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!