Likumdošanā ir jānodrošina iespēja Saeimas deputātiem iepazīties ar valsts noslēpumiem. Šādi atzinuši Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisijas jautājumā par iespējamo valsts amatpersonu iesaisti kontrabandas darījumos deputāti pēc tam, kad izrādījās, ka ne visi no izmeklēšanas komisijas locekļiem ir tiesīgi iepazīties ar atbrīvotā, kontrabandas darījumos apsūdzētā ekonomikas policista Normunda Margēviča iesniegtajiem materiāliem.
Lielākā daļa komisijas deputātu atzina, ka būtu nepieciešams veikt izmaiņas likumā par valsts noslēpumu, nosakot, ka iespēja iepazīties ar dokumentiem, kuriem noteikts valsts noslēpuma statuss, deputātiem ir paredzēta likumā pēc ievēlēšanas, nevis tā speciāli jāpieprasa Satversmes aizsardzības birojam (SAB).

Tika arī atzīmēts, ka šajā gadījumā veidojas absurda situācija, jo pielaidi valsts noslēpumiem var atļaut SAB, kuru darbinieki Margēviča liecībās tiek minēti saistībā ar kontrabandas darījumiem. Līdz ar to, ka vairākiem izmeklēšanas komisijas deputātiem nav apstiprināta pieeja valsts noslēpumiem, ar Margēviča iesniegtajiem materiāliem viņi pagaidām nevarēs iepazīties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!