8.Saeimas deputāti informējuši Saeimas prezidiju par ieņemamajiem amatiem, kas, pēc likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā", nav savienojami ar deputāta pienākumu pildīšanu, un apņēmušies mēneša laikā iepriekšējo darbu atstāt.
Likums nosaka, ka piecu dienu laikā pēc stāšanās amatā deputātiem ir pienākums informēt par darba attiecībām, kas, pēc likuma, nav savienojamas ar deputāta amata pienākumu pildīšanu, savukārt 30 dienu laikā deputātiem šīs attiecības jāpārtrauc.

Par savām darba attiecībām Saeimas prezidiju informējis Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) 8.Saeimas deputāts Staņislavs Šķesters, kurš šobrīd ir arī Mākoņkalna pagasta padomes priekšsēdētājs, Rēzeknes rajona padomes priekšsēdētāja vietnieks un PKS "Kaunata" revīzijas komisijas priekšsēdētājs.

Visvairāk - sešus - iesniegumus prezidijs saņēmis no lielākās 8.Saeimas frakcijas "Jaunais laiks", visi JL deputāti apņēmušies 30 dienu laikā pārtraukt darbu amatos, kas nav savienojami ar deputāta pienākuma pildīšanu.

Paralēli deputāta darbam JL Saeimas frakcijas vadītājs Arturs Krišjānis Kariņš ir arī SIA PK un "Linaka" prezidents un Starptautiskās Rīgas sākumskolas valdes loceklis.

Arī JL Saeimas deputāte Ingrīda Circene informējusi par savām darba saistībām. Circene ir deputāte Aizputes pilsētas domē, kā arī strādā Aizputes zonālajā slimnīcā un Liepājas rajona padomē.

JL deputāte Sarmīte Ķikuste Saeimas prezidiju informējusi, ka viņa šobrīd paralēli deputāta darbam strādā vairākās medicīnas iestādēs, kā arī ir Daugavpils Lietišķo sieviešu kluba "Olivia" prezidente.

Arī JL deputāts Viesturs Šiliņš prezidiju informējis par darba attiecībām - Šiliņš paralēli deputāta pienākumiem šobrīd veic arī Paula Stradiņa slimnīcas Pulmonoloģijas un alergoloģijas centra vadītāja pienākumus. Latvijas Universitātē Medicīniskās pēcdiploma izglītības institūtā Šiliņš ir direktors, savukārt Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā Šiliņš ir valsts pilnvarnieks. Šiliņš ir arī Latvijas Zinātņu padomes zinātniskā projekta vadītājs.

JL deputāts Aigars Pētersons prezidiju informējis, ka šobrīd ir arī Rīgas Stradiņa universitātes Bērnu ķirurģiskās katedras vadītājs, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas bērnu ķirurģijas klīnikas vadītājs, kā arī bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes loceklis un Latvijas Zinātņu padomes zinātniskā projekta vadītājs.

JL deputāte Ināra Ostrovska ir arī Daugavpils mākslas vidusskolas "Saules skola" direktore un Daugavpils Universitātes lektore.

Arī divi Tautas partijas (TP) Saeimas deputāti Mihails Pietkevičs un Ēriks Zunda informējuši par darba attiecībām. Pietkevičs ir zvērināts advokāts, kā arī administrators firmā "Ozols".

Savukārt Zunda ir Tukuma pilsētas domes deputāts, kā arī SIA "Sigma Serviss" un "Sigma Koks" direktors un uzņēmuma "Amatnieks" padomnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!