Foto: LETA
Transporta un dzīvojamās telpas īres izdevumu kompensācijām 12.Saeimas deputātiem par pagājušā gada novembri izmaksāti 16 679 eiro, liecina informācija parlamenta mājaslapā. Tostarp transporta izdevumu kompensāciju saņēmis arī deputāts Veiko Spolītis (V), kurš pirms deputāta mandāta saņemšanas tika pieķerts un sodīts par braukšanu pie stūres alkohola reibumā.

Kopumā dzīvokļu kompensācijām par laiku no 4. līdz 30.novembrim izlietoti 6950 eiro, bet transporta izdevumu kompensācijām - 9729 eiro. Kopumā deputātiem paredzētā kompensācijas norma bija 23 090 eiro, bet vairāki deputāti neizmanto šo iespēju vai arī saņem kompensāciju, kas ir mazāka par paredzēto normu.

Kompensācijas apmērs deputātiem ir atkarīgs no dzīvesvietas - jo tālāk no Rīgas parlamentārietis dzīvo, jo lielāka kompensācija viņam pienākas. Vislielākā kompensācijas norma - 616 eiro - paredzēta Jurim Viļumam (LRA), ko viņš arī saņēma novembrī.

Vairākiem parlamentāriešiem izmaksātā kompensācija pārsniedza 500 eiro. Piemēram, Aldis Adamovičs (V) saņēma kompensāciju 555 eiro, Valērijs Agešins (S) - 579 eiro, Rihards Eigims (ZZS) - 597 eiro, Andrejs Elksniņš (S) - 563 eiro, Jānis Klaužs (ZZS) - 555 eiro, Nellija Kleinberga (LRA) - 513 eiro, Janīna Kursīte (V) - 533 eiro, Vladimirds Nikonovs (S) - 579 eiro, Jānis Trupovnieks (ZZS) - 558 eiro, Jānis Tutins (S) - 579 eiro un Jānis Vucāns (ZZS) - 530 eiro.

Mazāko kompensāciju par novembri saņēma Aleksejs Loskutovs (V) - 21 eiro, kaut arī piešķirtā kompensācijas norma viņam ir 92 eiro. Deputāts Veiko Spolītis (V) transporta izdevumu kompensācijā saņēma 31 eiro, bet viņam piešķirtā kompensācijas norma ir 154 eiro. Jau ziņots, ka Spolītis pirms deputāta mandāta pieķerts par braukšanu pie stūres alkohola reibumā. Saeima iepriekš piekrita piecu dienu administratīvā aresta izpildei deputātam. Parlamentārietis gan neatklāja, kad plāno izciest šo sodu. Par šo pārkāpumu Spolītim piemērots arī 850 eiro naudas sods un vadītāja tiesību atņemšana uz diviem gadiem.

Par novembri Saeimas deputātiem atalgojumā izmaksāti 152 207 eiro pēc nodokļu nomaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!