Foto: DELFI

Saeimas deputāts Jānis Ādamsons (SC) vērsies Satversmes aizsardzības birojā (SAB) saistībā ar uzņēmēja Bislana Abdulmuslimova ģimenes locekļu lietu, kuri pirms diviem gadiem izraidīti no Latvijas, svētdien vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Portāls "Delfi" pirms diviem gadiem vēstīja, ka no Latvijas izraidīti Timurs Džamaldajevs un Sergejs Novožilovs, kuri iekļauti valstij nevēlamo personu sarakstā. Abi pirms vairākiem gadiem bija iesaistīti kautiņā Rēzeknes viesnīcas "Latgale" restorānā, kurā tobrīd vakariņoja toreizējais Saeimas deputāts svarcēlājs Viktors Ščerbatihs (ZZS) un bijušais "Rēzeknes gaļas kombināta" padomes priekšsēdētājs Guntis Piteronoks. Par šo kautiņu vēlāk tika sākts kriminālprocess un lieta nonāca tiesā.

"Nekā personīga" atgādina, ka lēmumu par izraidīšanu sagatavoja SAB, jo dienestam bija ziņas, ka abi esot organizētās noziedzības grupas dalībnieki un drauds valsts drošībai.

Nākamgad aprit trīs gadi, kopš "AB Holdinga" amatpersonu Džamaldajeva un Novožilova izraidīšanas, tad var lēmumu pārskatīt. Abu "melnajā sarakstā" iekļauto personu aizstāvībai aktivizējušies politiķi, Saskaņas centra Saeimas deputāts Ādamsons raidījumam neslēpj, ka ir vērsies ar iesniegumu SAB.

Jautāts, vai viņš apšauba izdošanas likumību, Ādamsons raidījumam atbild: "Jā! Tur vesela virkne jautājumu. Bet tad ir jārunā savādāk, ne pa telefonu".

Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane portālam "Delfi" pirms diviem gadiem apstiprināja, ka Džamaldajevs un Novožilovs ir iekļauti valstij nevēlamo personu sarakstā saskaņā ar Imigrācijas likuma 61.pantu, kas paredz vairākus nosacījumus, kuru dēļ persona šajā sarakstā iekļaujama. Šis lēmums pieņemts uz kompetento iestāžu atzinuma pamata un tā saturs ir slepens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!