Foto: DELFI

"Saskaņas centra" (SC) Saeimas frakcijas deputāts Sergejs Dolgopolovs vērsies parlamenta Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā, prasot izvērtēt "Vienotības" deputāta Andreja Judina izteikumu atbilstību deputāta ētikai, informēja SC.

Pagājušās nedēļas Saeimas sēdē, Judins debatēs par Krimināllikuma grozījumiem sacīja: "Es gribu atgādināt, ka Latvija tika okupēta, ka attiecībā pret Latviju notikusi agresija. (..) Tas ir fakts. Un, ja daži kolēģi vēlas turpināt diskusijas par to, turpināt apšaubīt, man gribētos pievērst jūsu uzmanību, ka arī imunitāte var nepasargāt dažus no jums, ja jūs to turpināsiet darīt."

Dolgopolovs uzskata, ka Judins piedraudēja kolēģiem, kuri pārstāv apvienību SC, ar deputāta imunitātes zaudēšanu un kriminālvajāšanu.

SC norāda, ka debatēs par Krimināllikuma grozījumiem deputāts Valērijs Agešins (SC) norādīja, ka likumprojekts ierobežo vārda brīvību, ko garantē Satversme, bet Boriss Cilevičs (SC) pauda, ka valdošo partiju rīcība ir maskēta vēlme "iesaiņot" politiskos uzskatus juridiskas koncepcijas formātā, kam nav nekāda sakara ar jēdzienu "likumība".

Pēc SC frakcijas domām, Judina izteikumi ietver tiešus draudus deputātiem, kuri nepiekrīt viņa viedoklim.

Kā ziņots, Saeima 15.maijā galīgajā lasījumā pieņēma Krimināllikuma grozījumus, cita starpā nosakot kriminālsodu par PSRS vai nacistiskās Vācijas īstenotā genocīda, nozieguma pret cilvēci, nozieguma pret mieru vai kara nozieguma pret Latviju rupju noniecināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!