Foto: Publicitātes foto

Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš (S) ikdienā pārvietojas ar "Range Rover Sport" nomājot to par 150 eiro mēnesī, kas ir "neticami izdevīgs darījums", vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Elksniņa automašīnas īpašnieks ir SIA "Latgales šķīrējtiesa". Spēkrats ir iegādāts 2012. gadā, tobrīd tas maksājis vismaz 80 tūkstošus eiro, tomēr cena var sasniegt pat vairāk nekā 150 tūkstošus, ja izvēlēta dārgākā komplektācija.

Deputāts raidījumam uzsver, ka viņam noslēgts nomas līgums ar uzņēmumu, un aicina visus jautājumus adresēt uzņēmumam, piebilstot, ka "tas nav mans uzņēmums, nav nekādas saistības".

Tomēr "Latgales šķīrējtiesas" vienīgais īpašnieks ir Elksniņa tēvs Anatolijs Elksniņš. Uzņēmums jau kopš 2010. gada neko nepelna un arī pagājušo gadu beidzis ar 4500 eiro zaudējumiem. Tomēr firma aizņēmusies 35 tūkstošus eiro laikā, kad pirkts jaunais auto.

Raidījumam gan nav izdevies sazināties ar "Latgales šķīrējtiesu". Tomēr citās auto nomas kompānijās par tāda "Range Rover" īri prasa 1800 eiro mēnesī. Uz jautājumu par to, ko iespējams nomāt par 150 eiro mēnesī, autonomas uzņēmumā žurnālists saņēmis atbildi: "Par 150 eiro mēnesī? Jūs nopietni?"

Arī deputāts Jānis Urbanovičs (S) brauc ar svešu "Range Rover". Tas pieder sabiedriskajai organizācijai "Baltijas forums". Šo organizāciju dibinājis pats Urbanovičs.

Gan Urbanovičs, gan Elksniņš savās deklarācijās norādījuši, ka vienīgie ienākumi ir deputāta alga. Elksniņš pērn algā saņēmis ap 33 tūkstošiem eiro un deklarējis 45 tūkstošu eiro uzkrājumu skaidrā naudā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!