Foto: LETA

12.Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš (Latvijas Reģionu apvienība) trešdien Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēdē izteica rosinājumu 250 bēgļus ievest nevis no Āfrikas, bet gan no Tibetas.

"Tibetas bēgļi būtu daudz patīkamāki, saprotamāki un ar lielāku intelektu. Daudzi tibetieši ir aizbraukuši no Ķīnas, un viņiem arī draud briesmas dzīvībai," sacīja deputāts.

Nacionālās apvienības (NA) pārstāvis Ritvars Jansons taujāja, vai ir zināms, ka Tibetas bēgļi vēlas braukt tieši uz Latviju. Kaimiņš atbildēja apstiprinoši sakot, ka darbojās Latvijas un Tibetas sadraudzības darba grupā.

Komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis (NA) aicināja deputātus neturpināt šo diskusiju.

Jau vēstīts, ka saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) tieslietu un iekšlietu ministru lēmumu ES dalībvalstis uzņems 54 760 bēgļu. Latvija norādījusi uz gatavību brīvprātīgā kārtā uzņemt 250 bēgļu. Paredzēts, ka Eiropas migrācijas programmas ietvaros Latvija uzņems 50 bēgļu, bet mītnes vietas programmā no Itālijas un Grieķijas - 200 bēgļu.

Latvijā pie bēgļu integrācijas strādā īpaši izveidota darba grupa Ilzes Pētersones-Godmanes vadībā. Darba grupā ir arī Ārlietu, Kultūras, Labklājības, Izglītības un zinātnes, Veselības un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāri, un sēdēs piedalās dažādi eksperti.

Gala ziņojumu par bēgļu uzņemšanu Latvijā tiks izstrādāts līdz 30.novembrim, savukārt ar starpziņojumu darba grupa iepazīstinās 30.septembrī. Darba grupas uzdevums ir izveidot Latvijas apstākļiem piemērotāko sistēmu 250 bēgļu integrācijai sabiedrībā, pagaidu mītnes vietai, nodarbinātībai, veselības aizsardzībai un citiem jautājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!