Foto: DELFI
Saeimas deputāts Visvaldis Lācis (VL-TB/LNNK), kurš iepriekš izpelnījies plašu publicitāti saistībā ar savas meitas nodarbināšanu deputātes palīdzes amatā, pieprasījis lielāku kompensāciju par dzīvokļa īrēšanu Imantā, Anniņmuižas bulvārī, aģentūra LETA uzzināja Saeimas Saimnieciskajā komisijā.

Līdz šim Lācis par 32 kvadrātmetru lielā vienistabas dzīvokļa īri saņēmis 388 latu kompensāciju, kas bija maksimāli iespējamā pie iepriekš spēkā esošās sistēmas. Pēc jaunajiem noteikumiem, maksimālā summa, ko viņš var saņemt, ir 405 lati, un šāda apmēra kompensāciju arī deputāts savā iesniegumā pieprasījis, pastāstīja komisijas priekšsēdētāja Ilze Viņķele (V).

Viņķele norādīja, ka īres līgumā nekas neesot mainījies, izņemot to, ka īres maksa palielinās par 17 latiem. Tāpēc komisija bija nolēmusi Lāci trešdienas sēdē par šo lietu iztaujāt.

Tomēr pirms komisijas sēdes Lācis iesniedzis iesniegumu, kurā norāda, ka lauž šo jauno īres līgumu un ka no papildus kompensācijas atsakās.

Jau ziņots, ka iepriekšējā Saeima atbalstīja Lāča sodīšanu par to, ka viņš dzīvokli īrējis no savas meitas Daces Krikšānes.

Tagad gan īres līgumā esot norādīts, ka Lācis dzīvokli īrējot no kādas citas personas, pastāstīja Viņķele.

Pats Lācis nevēlējās skaidrot savas darbības saistībā ar dzīvokļa īri, norādot, ka tā esot "personīga lieta" un ka viņš vairs nevēloties runāt ar žurnālistiem, kuri viņu esot "piecas nedēļas ņēmuši priekšā" par viņa meitas nodarbināšanu deputātes palīdzes amatā un neesot objektīvi visu atspoguļojuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!