Foto: LETA

Saeimas deputāts Romāns Mežeckis (NSL) uzsver, ka nav saistīts ar līdzekļu piesaisti partijai "No sirds Latvijai" (NSL).

Viņš norādīja, ka par Jūrmalas mēra Gata Trukšņa (ZZS), uzņēmēja, miljonāra Jūlija Krūmiņa un ar NSL agrāk saistītā Jorena Raituma aizturēšanu zina tikai tik daudz, cik ir vēstījuši mediji.

Mežeckis viņa iespējamo saistīšanu ar šo gadījumu nodēvēja par "pilnīgām muļķībām" un uzsvēra, ka viņam nav nekādu "attiecību" nedz ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB), nedz ar citām tiesībsargājošajām iestādēm.

Deputāts arī norādīja, ka jau ilgāku laiku nav redzējis nedz Krūmiņu, nedz Raitumu. Viņš uzsvēra, ka nav saistīts ar Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) šogad saņemtā finansējuma piesaisti, par ko izskanējusi publiska informācija. Parlamentārietis nekomentēja jautājumu par saistību ar finansējuma piesaisti ZZS pirms 2016. gada.

Taujāts par publiskajā telpā izskanējušo informāciju saistībā ar viņa lomu līdzekļu piesaistē politiskajiem spēkiem, Mežeckis norādīja, ka baumas par to tiek izplatītas "visu manu mūžu".

Kā ziņots, KNAB Jūrmalas mēram Truksnim piemērojis aizdomās turētā statusu kriminālprocesā par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā, informēja viņa aizstāvis Jānis Rozenbergs.

Ar NSL saistītajam Jorenam Raitumam ir aizdomās turētā statuss un piemēroti līdzīgi drošības līdzekļa nosacījumi kā Truksnim, pastāstīja Raituma advokāts Pāvels Rebenoks.

Savukārt Krūmiņam ir piemērots aizdomā turētā statuss divos kriminālprocesos.

KNAB ir sācis kriminālprocesu par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā, un šajā kriminālprocesā kopumā aizturētas četras personas. Pagaidām nav zināms, kas ir ceturtais lietā aizturētais.

Jau vēstīts, ka Krūmiņš tiek turēts aizdomās par NSL nelikumīgu finansēšanu 2014.gadā un ZZS nelikumīgu finansēšanu 2016. gada martā un aprīlī vairāk nekā 40 000 eiro apmērā, raksta "Neatkarīgā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!