Foto: LETA

11.Saeimas neatkarīgais deputāts un biedrības "Brīvie demokrāti" valdes loceklis Gunārs Rusiņš drīzumā rosinās grozījumus Krimināllikumā par pedofilu piespiedu ķīmisko un ķirurģisko kastrāciju, portālu "Delfi" informēja "Brīvo demokrātu" pārstāve Ginta Šveicere.

"Man nav īsti saprotama mūsu valsts maigā attieksme pret pedofiliem. Šie cilvēki izcieš savu cietumsodu, kas turklāt bieži ir pārlieku maigs, un jau visai drīz ļauj viņiem atgriezties sabiedrībā un, iespējams, pastrādāt jaunus noziegumus," sašutis ir deputāts, norādot, ka Latvijā ir pedofili, kuri ir sodīti vairākkārt.

Kā risinājumu Rusiņš piedāvā pedofilu piespiedu ķīmisko kastrāciju, kas, pēc viņa sacītā, ir ieviesta vairākās citās pasaules valstīs. Savukārt, ja noziedznieks noziegumu pastrādātu atkārtoti, tad pedofilam varētu veikt ķirurģisko kastrāciju, uzskata deputāts.

"Ķīmiskā kastrācija jau tiek izmantota tādās Eiropas valstīs kā Dānija, Austrija, Lielbritānija, Francija un Somija, bet ar notiesātā piekrišanu. Polijā ķīmiskā kastrācija ir obligāta. Šāda norma tiek piemērota vairākos ASV štatos un Kanādā. Pavisam nesen tās ieviešana atbalstīta arī mūsu kaimiņvalstīs Igaunijā un Krievijā. Ķirurģiskā kastrācija kā soda mērs atļauts Čehijā un Vācijā," klāsta deputāts.

Deputāts iecerējis tuvākajā laikā rosināt nepieciešamās izmaiņas Krimināllikumā, lai par dzimumnoziegumiem tiktu ieviests šāds papildu soda mērs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!