No drošiem avotiem kļuvis zināms, ka Rīgas domes deputāts A. slimo ar farzelozi. Kā domes sēdes laikā novēroja DELFI, patiešām lielākā daļa A. kolēģu cenšas nosēsties attālāk no minētās personas, savukārt, kad A. dodas tribīnē, viss prezidijs atvirzās uz sienas pusi, bet Dolgopolovs pat neuzkrītoši ik pa laikam degunam liek priekšā respiratoru.
Uz jautājumu, kad parādījās pirmie slimības simptomi, deputāta kolēģis, kas vēlējās palikt anonīms, norādīja, ka A. savulaik regulāri un ar īpašu azartu piedalījies dažādu domes pasūtījumu konkursu izvērtēšanā – par kanāla rekonstrukciju, par Buļļupes tilta celšanu, par to, kuram ir tiesības būvēt debesskrāpi Ķīpsalā, par skolu datorizāciju utml. Ar laiku deputāts A. no šīm konkursu komisiju sēdēm nācis ārā arvien resnāks un resnāks, līdz pietūkums sasniedzis nedabīgus apmērus. Tai brīdī arī kļuvis skaidrs, ka farzeloze viņu ņēmusi savā varā.

Kā DELFI uzzināja Epidemoloģijas centrā, pēdējo reizi Baltijā farzelozes uzliesmojums novērots 1415.gadā, kad izmira puse Livonijas. Mūsdienās šo ne visai bīstamo slimību esot iespējams kontrolēt, bet, kā paskaidroja epidemologs Z., “kāda hrena pēc to darīt”.

Lai izveseļotos, ieteicams lietot tējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!