Foto: LETA

Saeimas deputāts Veiko Spolītis (V) patlaban atrodas Turcijas rietumos, netālu no valsts robežas ar Grieķiju. Tur paziņojumu par valsts apvērsumu iedzīvotāji uztver stoiskā mierā, tomēr arī vēlā naktī visos apkārtējos namos kaimiņi pie TV ekrāniem seko līdzi notikumiem.

Par savu drošību politiķis nesatraucas, jo par sabiedriskā miera traucējumiem nekas neliecinot. Par to, ka šī nakts atšķiras no citām, liecinot vien visos logos redzamās gaismas, viņš stāsta portālam "Delfi"

Spolīša dzīvesbiedres vecākiem šis jau ir piektais piedzīvotais valsts apvērsums, tādēļ viņi uz notikumiem raugās nogaidoši. Turklāt valsts rietumos iedzīvotāji vairāk atbalsta Republikāņu Tautas partiju – Turcijas lielāko opozīcijas politisko spēku, tādēļ apvērsuma īstenotāji izpelnās viņu simpātijas, lai gan pagaidām ir pāragri spriest, kas ir tā rīkotāji.

Deputāts neslēpj, ka liela daļa sabiedrības – pat kādreizējie valsts prezidenta Radžepa Tajipa Erdogana atbalstītāji – vīlušies valdošajā partijā un tās vadītājā. Viņš pret sevi noskaņojis arī kādreizējos politiskos partnerus.

Neraugoties uz to, Erdogana aicinājums tautai iziet ielās rada bažas par asinsizliešanu lielajās pilsētās – Stambulā un Ankarā, kur koncentrēti apvērsuma organizētāju militārie spēki, atzīst politiķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!