Foto: F64
2023. gada budžeta izstrādes procesā koalīcijas partneri neparedz tā dēvētās "deputātu kvotas", pirmdien, 16. janvārī, mediju pārstāvjiem apliecināja politiķi.

Atbildot uz žurnālistu jautājumu par "deputātu kvotām", Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) norādīja, ka līdz šim diskusijas par tām nav bijušas un šādas kvotas arī netiek paredzētas.

Premjera paustajam pievienojās satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs (NA), kurš piebilda, ka līdz šim šādas diskusijas nav bijušas.

Savukārt "Apvienotā saraksta" (AS) pārstāvis Edgars Tavars uzsvēra, ka tāpat kā ar valsts kapitālsabiedrību ziedojumiem, tāpat arī valdībā ir zināma kārtība, kādā piešķirt finansējumu.

""Deputātu kvotas" ir ja ne pretlikumīgas, tad ētikas jautājums kā minimums," vērtēja politiķis.

Tajā pašā laikā Tavars atzina, ka gadījumā, ja kāda ministrija norādīs uz iespējām pārdalīt papildus finansējumu, tad jābūt skaidriem kritērijiem un procesam jābūt caurredzamam.

"AS neatbalsta strādāšanu pa vecam, kad frakcijām tiek piešķirta kaut kāda summa un to izlieto ārpus valdības kopējām prioritātēm un vienotiem kritērijiem," sacīja politiķis.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka 13. Saeima, izskatot 2022. gada budžetu, lēma par deputātu kvotu piešķiršanu 2,92 miljonu eiro apmērā.

Deputātu kvotu ietvaros līdzekļi tika piešķirti nevalstisko organizāciju aktivitātēm, patriotiskās audzināšanas pasākumiem, baznīcām, kultūras aktivitātēm un pašvaldībām.

Pērn maijā 13. Saeimā arī debatēja par iespējām uzlabot valsts budžeta izstrādes un izskatīšanas procesu, tostarp atsakoties no tā dēvētajām "deputātu kvotām".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!