Foto: LETA

Saeimas deputātus trešdien nepārliecināja atbildīgo amatpersonu skaidrojumi par sociālās aprūpes centru "Kauguri" un "Rauna" reorganizāciju, informēja Saeimas Preses dienestā.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti vienojās lūgt labklājības ministru skaidrot cilvēktiesību ievērošanu, kā arī informēt par filiāļu "Kauguri" un "Rauna" turpmāko reorganizācijas gaitu, tostarp par Kauguru aprūpes centra ēkas iespējamo nodošanu Jūrmalas pašvaldībai.

"Notiekošajā valsts sociālās aprūpes centru filiāļu reorganizāciju procesā aizmirsts par klientiem un darbiniekiem, kas arī radījis plašu sabiedrības neizpratni," norādīja Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Inese Laizāne (NA).

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā saņemtajās vēstulēs aprakstītas situācijas, kurās vērojami cilvēktiesību aizskārumi saistībā ar reorganizāciju un iemītnieku pārcelšanu, kas ir īpaši sensitīvi, ņemot vērā aprūpes centru klientu īpašās vajadzības un psihiskās veselība stāvokli, pauda Laizāne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!