Foto: Shutterstock

Pašvaldības SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" deratizācijas, dezinsekcijas un dezinfekcijas darbu veikšanai uzņēmuma pārvaldīšanā esošajās ēkās plāno tērēt līdz pat 1,1 miljonu latu, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā publicētā informācija.

Kā liecina iepirkuma nolikumā pieejamā informācija, deratizāciju, dezinsekciju, dezinfekciju un atkritumu vadu tīrīšanu plānots veikt SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" iecirkņos "Zemgale", "Kurzeme", "Centrs", "Valdemārs", "Daugava", "Sarkandaugava", "Jugla", "Pļavnieki", "Purvciems", "Vecmīlgrāvis" pārvaldīšanā esošajās dzīvojamās mājās. "Rīgas namu pārvaldnieks" pakalpojumu apjomu varēs samazināt vai palielināt, ņemot vērā radušos nepieciešamību.

Deratizācijas gaitā plānots iznīcināt objektos pelēkās un melnās žurkas, mājas peles, lauku peles, dzeltenkakla peles, lauku strupastes. Pagrabos un pie atkritumu konteineriem, kā arī citās grauzēju pārvietošanās, barošanās un uzturēšanās vietās pēc nepieciešamības paredzēts uzstādīt ēsmu stacijas vai kartona kārbiņas ar ēsmu un grauzējiem nāvējošu preparātu. Atsevišķos gadījumos deratizācijā varētu tikt izmantoti mehāniskie grauzēju slazdi.

Deratizācijas darbus uz visu platību paredzēts veikt reizi ceturksnī, ņemot vērā darbu veikšanas grafiku.

Dezinsekcijas darbu laikā paredzēts iznīcināt prusakus, utis, blaktis, blusas, odus, dundurus, mušas, skudras, kodes, lapsenes, iršus, ērces un citus kukaiņus, veicot mitro apstrādi vismaz vienu reizi gadā un nodrošinot monitoringu četras reizes gadā. Dezinsekcijas darbu apmaksa tiks aprēķināta, ņemot vērā platību, kādā veikti darbi.

"Rīgas namu pārvaldnieka" apsaimniekotajās ēkās tiks veikti arī dezinfekcijas darbi, lai nodrošinātu infekcijas slimību izraisītāju iznīcināšanu, bet tā sauktās leģionāru slimības gadījumā tiks veikta iespējamā infekcijas slimības perēkļa dezinfekcija ūdensapgādes vai kondicionēšanas sistēmā. Pēc dezinfekcijas telpas paredzēts apstrādāt ar speciālu šķidrumu, kas noņem nepatīkamas smakas.

Tāpat tiks veikta atkritumu stāvvadu tīrīšana, mazgāšana, dezinfekcija un dezodorācija.

Iepirkuma konkursā par izdevīgāko atzīts SIA "Pest Baltic" piedāvājums. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!