Foto: DELFI
Sociālās aprūpes centra (SAC) "Derpele" pakalpojumu sniegšanas vietā Derpeles muižā Covid-19 konstatēts vairāk nekā pusei klientu un pusei darbinieku, apstiprināja SAC vadītāja Inta Savicka.

Latvijas Sarkanā Krusta SAC "Derpele" sniedz sociālās aprūpes un rehabilitācijas pakalpojumus Bauskas novada Elektriķos, Īslīcē un Bauskā. Savicka stāstīja, ka, ņemot vērā situāciju Latvijā, arī Elektriķos, Derpeles muižā, konstatēti Covid-19 gadījumi, lai arī visi epidemioloģiskās drošības pasākumi esot ievēroti. Pārējās filiālēs situācija esot mierīga, un testi Covid-19 noteikšanai ir veikti visiem iemītniekiem un darbiniekiem.

SAC vadītāja neatklāja, cik klientu ir sasirguši, taču klāstīja, ka no aptuveni 40 infekcija ir skārusi vairāk nekā pusi. Saslimusi ir arī puse darbinieku.

Savicka atzina, ka piesaistīt darbiniekus trūkstošo aizvietošanai ir grūti, jo cilvēkiem ir bail saslimt. Situācija tiek risināta, piesaistot personālu no citām pakalpojumu sniegšanas vietām.

"Mēs būsim ļoti pateicīgi par palīdzību klientu aprūpē. Jebkurš var nonākt šādā situācijā, un varbūt pēc tam mēs kādam palīdzēsim," aicināja SAC vadītāja.

Savukārt Bauskas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ieva Šomina atzina, ka pašvaldībai nav informācijas par konkrētiem saslimšanas gadījumiem. Taču atsevišķi Covid-19 gadījumi ir vairākās pašvaldības iestādēs un kapitālsabiedrībās.

Pēc viņas paustā, iestādes rīkojas ciešā sadarbībā ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC), ievēro visus SPKC norādījumus. Pašlaik visas pašvaldības iestādes un kapitālsabiedrības darbu turpina, ievērojot epidemioloģiskās prasības un citus valstī noteiktos ierobežojumus.

SPKC apkopotie dati liecina, ka otrdien Bauskas novadā reģistrēti 42 jauni saslimušie, divās pēdējās nedēļās inficēto kopskaitam sasniedzot 93 novada iedzīvotājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!