Desmit kristīgas un ģimeniskās vērtības atbalstošas nevalstiskās organizācijas (NVO) nosūtījušas vēstuli Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS), kā arī valdības locekļiem, paužot atbalstu tieslietu ministram Dzintaram Rasnačam (VL-TB/LNNK) un aicinot neparakstīt Stambulas konvenciju.

Vēstulē ir uzsvērts, ka Latvijas NVO pauž atbalstu Latvijas kristīgo baznīcu vadītāju izteiktajam viedoklim, ka Stambulas konvencija nerisina vardarbības problēmu pēc būtības.

Piekrītot, ka vardarbība jebkurā tās izpausmē ir nosodāma un izskaužama parādība, NVO vērš uzmanību uz vairākkārtējiem Tieslietu ministrijas pierādījumiem, ka valsts un atbildīgās institūcijas vairāku gadu garumā ir veikušas virkni pasākumu vardarbības mazināšanai ģimenēs, tāpēc nebūtu atbalstāma šaubas radījuša dokumenta parakstīšana un ratificēšana Latvijā.

Vēstuli parakstījis biedrības "Family Ecology Institute" valdes priekšsēdētājs Dainis Stikuts, ģimenes izglītības un attīstības fonda "Ābeļzieds" pārstāve Indra Tretjakova, biedrības "Svētās ģimenes māja" valdes priekšsēdētāja Andra Kravaļa vārdā valdes locekle Inese Švekle, biedrības "Krīzes grūtniecības centrs" valdes priekšsēdētāja Judīte Briede-Jureviča, biedrības "Psiholoģijas un attīstības centrs Mājas" valdes locekle Līga Ruttule, "Kustība par dzīvību" valdes priekšsēdētāja Dzintra Bušmane, nodibinājuma "Caritas Latvija" pārstāve Egita Volinska, Latvijas Kristīgās akadēmijas rektore Skaidrīte Gūtmane, Latvijas Kristīgo skolotāju asociācijas valdes locekle Elita Kleinhofa-Prūse un Latviešu identitātes atbalsta biedrības valdes locekle Ieva Bērziņa.

Vēstules autori izsaka aicinājumu valdības ministriem neatbalstīt un neparakstīt Stambulas konvenciju, bet turpināt strādāt pie tiem jautājumiem, kas veicina cilvēku cieņu, atbildību ģimenē, un savstarpēju uzticību.

Kā ziņots, valdība otrdien lems par Stambulas konvencijas parakstīšanu.

Rasnačs sacīja, ka valdībā būs trīs viedokļi: Tieslietu ministrijas viedoklis neparakstīt konvenciju, Labklājības ministrijas un Ārlietu ministrijas viedoklis parakstīt ar deklarāciju par Satversmi, kā arī trešais viedoklis - parakstīt konvenciju bez šīs deklarācijas.

Rasnačs pauda pārliecību, ka pašlaik nav Saeimas deputātu vairākuma konvencijas ratifikācijai. Viņš piebilda, ka nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK ministri konvencijas parakstīšanu neatbalstīs.

Tikmēr "Vienotība" uzskata, ka ar Stambulas konvencijas parakstīšanu un ratificēšanu Latvija nedrīkst kavēties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!