Foto: morgueFile

Vācijas sabiedriskās raidorganizācijas "Deutsche Welle" (DW) birojs, kas februāra sākumā tika slēgts Maskavā, drīz atsāks darbu Rīgā, otrdien paziņoja raidorganizācijas vadība.

Tuvāko nedēļu laikā Rīgā tiks izveidota infrastruktūra DW apraides operācijām. DW jauno biroju Rīgā vadīs Jurijs Rešeto, kurš bija vadījis Maskavas biroju.

"Mēs turpinām veikt visus iespējamos tehniskos un organizatoriskos pasākumus, lai sniegtu kritiski svarīgu informāciju mūsu klausītājiem Krievijā un visā pasaulē. Mēs paliekam uzticīgi neatkarīgu un objektīvu reportāžu sniegšanai. Lai gan [Krievijas prezidenta Vladimira] Putina valdība pēdējās dienās ir bloķējusi mūsu vietni un lielāko daļu sociālo mediju kanālu, cilvēki Krievijā var atrast dažādus veidus, kā apiet cenzūru," paziņoja DW ģenerāldirektors Pēters Limbūrs.

"No Vācijas, Ukrainas, kaimiņos esošām Eiropas valstīm un drīz arī no Rīgas, mēs sniedzam mūsu klausītājiem Krievijā visaptverošu un ilgtspējīgu informāciju par karu Ukrainā. Latvija piedāvā ģeogrāfisku tuvumu Krievijai, un enerģiskā mediju ainava Baltijas valstīs tagad rada optimālus apstākļus mūsu komandai un reportāžu veidošanai," pavēstīja DW galvenā redaktore Manuela Kaspera-Klaridža.

Krievijas valdība 3.februārī aizliedza DW apraidi Krievijā, kā iemeslu minot Vācijas lēmumu aizliegt Krievijas valsts raidsabiedrības RT vācu valodas kanāla RT DE translāciju. 4.februārī stājās spēkā Krievijas valdības lēmums slēgt DW biroju Maskavā un anulēt tā darbinieku akreditāciju. Krievija arī paziņoja, ka uzsāks procedūru, lai DW atzītu par "ārvalstu aģentu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!