Deviņas skolas no Latvijas trešdien piedalīsies Eiropas Komisijas (EK) ceturtajā gadskārtējā "Juvenes Translatores" jauno tulkotāju konkursā, informē EK pārstāvniecība Latvijā.

Kopumā konkursā piedalīsies līdz 3300 skolēnu un tas notiks visā Eiropas Savienībā no Somijas Lapzemes līdz pat Limasolai Kiprā. Pārbaudījums skolotāju uzraudzībā ilgs divas stundas no pulksten 11.00 līdz 13.00 pēc Latvijas laika.

Latviju konkursā pārstāvēs Rīgas Centra humanitārā vidusskola, privātā vidusskola "Patnis", Limbažu 3.vidusskola, Jelgavas 1. ģimnāzija, Lubānas vidusskola, Rīgas 13. vidusskola, Maltas 1. vidusskola, Ādažu Brīvā Valdorfa skola un Strazdumuižas internātvidusskola — attīstības centrs vājredzīgiem un neredzīgiem bērniem.

Šogad konkursā vēlējās piedalīties vairāk nekā 1600 skolu un tas ir augstākais rādītājs kopš konkursa dibināšanas, informē EK pārstāvniecība. Konkursa dalībskolas Komisija noteica ar nejaušas izvēles metodi.

"Priecājos, ka konkursā vēlas piedalīties tik daudz skolu. Salīdzinājumā ar pagājušo gadu dalībnieku skaits ir audzis par 13 %, tas ir gandrīz par 60 skolām vairāk," norāda izglītības, kultūras, daudzvalodības un jaunatnes lietu komisāre Andrula Vasiliu. "Šī jauniešiem ir lieliska iespēja samērot savas valodu prasmes ar citu valstu labākajiem skolēniem. Konkurss arī liecina par izglītības iestāžu un skolotāju lielo atdevi valodu mācīšanās darbā."

Konkursā var piedalīties 1993. gadā dzimuši skolēni, ne vairāk kā pieci no katras skolas. Divu stundu laikā viņiem cik vien iespējams tekoši būs jāpārtulko vienu lappusi garš teksts no paša izvēlētās valodas kādā no Eiropas Savienības 23 oficiālajām valodām.

Tulkojumus vērtēs profesionāli tulkotāji no Eiropas Komisijas Tulkošanas ģenerāldirektorāta. Uzvarētājus – pa vienam no katras valsts - vārdus paziņos 2011. gada februārī.

Iepriekšējos konkursos uzvarētāji no Latvijas bijuši Artūrs Blese (Ilmāra Gaiša Kokneses vidusskola), Agnija Lāce (Rīgas 85. vidusskola) un Māra Braslava (Limbažu 3. vidusskola).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!