Foto: F64
Sestdien Pasaules Diabēta dienā 1175 cilvēki izmantoja iespēju bez maksas pārbaudīt veselību Rīgas Kongresu namā, sacīja Latvijas Diabēta asociācijas prezidents Ingvars Rasa.

No pārbaudītajiem cilvēkiem 83% tika konstatēts paaugstināts asinsspiediens, 92% konstatēts paaugstināts ķermeņa svars, bet 27 cilvēkiem šodien pirmo reizi diagnosticēts cukura diabēts.

"Secinājums ir tāds - sabiedrība ir ļoti slima, pacienti savlaicīgi neiet pie ārsta, neveic nepieciešamās pārbaudes. 22 gadu laikā, kopš rīkojam šo pasākumu, secināts, ka sabiedrība kļuvusi slimāka. Galvenais iemesls - sabiedrība kļuvusi vecāka, samazinājies gados jauno cilvēku skaits, kas nāk uz šīm pārbaudēm," sacīja Rasa.

Viņš norādīja, ka 22 gados Latvijas Diabēta asociācija kā nevalstiska organizācija, nesaņemot finansējumu no valsts, devusi lielu ieguldījumu veselības aprūpē, diagnosticējot pacientiem cukura diabētu un piedāvājot bezmaksas veselības pārbaudes.

Jau ziņots, ka, atzīmējot Pasaules Diabēta dienu, sestdien no plkst.10 līdz plkst.13 Rīgas Kongresu namā notika labdarības pasākums, kura laikā apmeklētāji varēja bez maksas veikt dažādas veselības pārbaudes un saņemt ārstu, diabēta aprūpes māsu un podologa konsultācijas, kā arī informāciju par cukura diabētu.

Pasākuma apmeklētājiem tika piedāvāta iespēju bez maksas noteikt glikozes līmeni asinīs, asinsspiedienu, ķermeņa svaru, tauku daudzumu ķermenī, kaulu blīvumu un hemoglobīna līmeni asinīs.

Tāpat bija iespēja saņemt ārstu, diabēta aprūpes māsu un podologa ieteikumus, saņemt informāciju par cukura diabētu, iepazīties ar jaunumiem diabēta ārstēšanā un visdažādāko firmu piedāvājumiem diabēta pacientiem.

Pasākuma apmeklētāji arī varēja bez maksas saņemt Latvijas Diabēta asociācijas izdevumu - avīzi "Diabēts un Veselība".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!