Liepājā svētdien, 27. septembrī dibināta jauna partija "Osipova partija", kuras dibināšanā piedalījušies vairāk nekā 200 cilvēku.
Par partijas priekšsēdētāju dibināšanas kongresā tika ievēlēts Jevgēņijs Osipovs, savukārt par vicepriekšsēdētāju - Sergejs Deņisovs.

Kā norādīja Osipovs, partijas nosaukums izvēlēts, lai partija nezaudētu publicitāti. Viņš arī atklāja, ka nepārsūdzēs Uzņēmumu reģistra lēmumu par Latvijas Nacionāli demokrātiskās partijas (LNDP) nereģistrēšanu.

Kā galveno partijas uzdevumu Osipovs norādīja visu likuma prasību ievērošanu, lai partiju varētu sekmīgi reģistrēt, un tā varētu sekmīgi piedalīties vēlēšanās.

Tuvākajā laikā "Osipova partija" iecerējusi rīkot preses konferenci, kurā stāstīs par Drošības policijas (DP) īstenoto cilvēku iebaidīšanas taktiku.

Osipovs norādīja, ka ar "tādām metodēm" DP varētu iedzīt partiju pagrīdē, tomēr patlaban galvenais esot "nedot iemeslu provokācijām", un sadarboties ar citām ideoloģiski līdzīgām partijām.

Jau ziņots, ka, pamatojoties uz DP sniegto informāciju, UR ir atcēlis lēmumu par Jevgēņija Osipova vadītās Latvijas Nacionāli demokrātiskās partijas ierakstīšanu politisko partiju reģistrā.

Kā informēja UR Preses sekretāre Līga Brice, saskaņā ar Valsts tiesu ekspertīžu biroja atzinumu partijas priekšsēža Osipova paraksts pārreģistrācijai iesniegtajos dokumentos ir viltots.

Pagājušā gada decembrī politiskā organizācija iesniedza UR dokumentus pārreģistrācijai, kuros ir Osipova paraksti, taču, kā norādījusi DP, dokumentus nav aizpildījis pats Osipovs, bet gan kāda cita persona, atdarinot parakstu.

Līdz ar to politiskā organizācija līdz šā gada 3.janvārim nav pieteikta ierakstīšanai politisko partiju reģistrā, un saskaņā ar Politisko partiju likumu partija uzskatāma par darbību izbeigušu. Tas nozīmē, ka partija nevar realizēt savos statūtos noteiktos mērķus, proti, veikt politisko darbību.

18 politiskajām organizācijām, tai skaitā Latvijas Nacionāli demokrātiskai partijai, sākts likvidācijas process. Politisko partiju reģistrā UR reģistrējis 42 partijas un to apvienības.

LNDP priekšsēdētājs ir Osipovs, kurš 2002.gadā tika ievēlēts par Latvijas Nacionāli demokrātiskās partijas priekšsēdētāju pēc tam, kad vismaz 80 nereģistrētās organizācijas "Krievu nacionālā vienotība Latvijā" jeb tā saukto "barkašoviešu" iestājās Latvijas Nacionāli demokrātiskajā partijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!