Foto: LETA

Vakar Preiļos izdevies nodibināt Latgales partiju, aģentūrai Saeimas deputāts Jānis Lāčplēsis (V).

Lāčplēsis skaidroja, partija izveidota ar mērķi pārstāves Latgales intereses un risināt reģionam aktuālās problēmas. Situācija Latgalē ir savādāka nekā citos Latvijas reģionos, norādīja politiķis, piebilstot, ka svarīgākais ir risināt Latgales ekonomiskās attīstības problēmas, nodrošināt iedzīvotājiem iespēju strādāt un saņemt pienācīgu algu. Vienlaikus jārisina arī sociālās jomas, izglītības, infrastruktūras un veselības aprūpes jomas problēmas, uzskata deputāts.

Kaut arī valdība ir akceptējusi Latgales reģiona rīcības plāna projektu 2012.-2013.gadam, svarīgi ir nodrošināt, lai šādi pasākumi nebūtu kampaņveidīgi, akcentēja Lāčplēsis.

Jaunizveidotā partija plāno piedalīsies gan pašvaldību, gan Saeimas vēlēšanās. Oficiāli partija sāks darboties, kad tā būs reģistrēta.

Lāčplēsis šodien nevēlējās nekā stāstīt par iespējamo jaunās partijas vadību un politisko spēku atbalstošajiem cilvēkiem.

Kā ziņots, aicinājumu par partijas izveidi ir parakstījusi Ludzas novada domes priekšsēdētāja Alīna Gendele, Viļakas novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs, Dagdas novada domes priekšsēdētājs Viktors Stikuts, Preiļu novada domes priekšsēdētājs Aldis Adamovičs, Balvu novada domes priekšsēdētāja vietniece Ināra Ņiuļina, Lāčplēsis, Daugavpils mūzikas vidusskolas direktors Aivars Broks, vairāki citi Latgalē pazīstami cilvēki.

Jau ziņots, ka pagājušā gada nogalē, 21.novembrī, un šā gada sākumā, 14.janvārī, Daugavpilī tika izveidotas divas jaunas partijas - "Attīstības partija" un "Mūsu partija". Par "Attīstības partijas" valdes priekšsēdētāju tika ievēlēta Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova, bet par "Mūsu partijas" valdes priekšsēdētāju - Daugavpils domes priekšsēdētājas vietniece Līvija Jankovska.

"Attīstības partija" ir centriska partija, kas atbalsta uz ģimenes un garīgām vērtībām balstītas saliedētas sabiedrības izveidi, ekonomisko attīstību, investīciju klimata uzlabošanu un iniciatīvas paplašināšanos biznesā. Par savām prioritātēm partija izvirzījusi labklājību ģimenē, izglītotu un veselu sabiedrību. Par saviem uzdevumiem partija izvirzījusi piedalīšanos pašvaldību vēlēšanās, vēlāk - Saeimas vēlēšanās un darbu Daugavpils un reģiona jautājumu risināšanā.

Jankovska "Mūsu partiju" raksturojusi kā kreisi centriski orientētu politisko spēku, kurš negrasās lūgt valdībai pabalstus, bet gan veicināt jaunu darba vietu izveidi, lai cilvēki paši spētu nopelnīt sev iztiku. Šim nolūkam partija ieplānojusi izstrādāt atbalsta programmu jauniem cilvēkiem, kas beiguši augstskolu un kam nav darba pieredzes, kā arī atbalstīt pirmspensijas vecuma cilvēkus.

Savukārt 24.martā tika izveidota Daugavpils novada partija, par kuras priekšsēdētāju vienbalsīgi ievēlēta Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska. Daugavpils novada partija sevi pozicionējusi kā centrisku partiju, kura par savu uzdevumu ir izvirzījusi darbošanos Daugavpils novada interesēs.

Saskaņā ar jaunās partijas statūtiem tā par savu mērķi izvirzījusi vienmērīgu un mērķtiecīgu novada attīstību, nodrošinot cilvēkam garīgu un materiālu labklājību neatkarīgi no viņa etniskās, nacionālās un reliģiskās piederības un sociālā statusa. Par savām pamatvērtībām Daugavpils novada partija ir noteikusi brīvību, taisnīgumu, līdztiesību, ģimeni un garīgumu. Tautsaimniecības jomā partija savus centienus novirzīs esošo un jaunu uzņēmumu atbalstīšanai.

Nākamgad Daugavpils novada partija plāno piedalīties pašvaldību vēlēšanās, bet turpmāk, sadarbojoties ar citām partijām, - arī Saeimas vēlēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!