Ja laikraksta "Diena" korespondenti Atis Klimovičs un Pāvels Širovs pēc pāris nedēļām nebūs saņēmuši atbildi no Krievijas Ārlietu ministrijas (ĀM) par žurnālistu akreditāciju, viņi lūgs Latvijas Ārlietu ministriju reaģēt.
Klimovičs līdz 1995.gadam bija akreditēts Krievijas ĀM, taču vēlāk akreditācija netika pagarināta. Jau vairākus mēnešus abi žurnālisti gaida atbildi no Krievijas ĀM par viņu akreditāciju, taču, kā norādīja Klimovičs, tā joprojām nav saņemta.

Latvijas ĀM preses sekretārs Vilmārs Heniņš paskaidroja, ka ministrija par palīdzību žurnālistiem domās pēc tam, kad būs saņēmusi viņu lūgumu. "Mūsu kompetences ietvaros mums žurnālistiem ir jāpalīdz," sacīja Heniņš.

Preses sekretārs arī norādīja, ka, saņemot šādu lūgumu, ministrija noskaidros visus lietas apstākļus un rīkosies atbilstoši tā brīža situācijai. Heniņš arī piebilda, ka divas nedēļas ir pietiekami ilgs laiks, lai situācija šajā lietā mainītos. Kā sacīja Klimovičs, šis gadījums liecina, ka viņš kā jebkurš Latvijas iedzīvotājs un pilsonis nevar braukt ne uz Maskavu, ne uz Pleskavu. "Tas nozīmē, ka arī kā žurnālists un privātpersona nevarēšu braukt," piebilda korespondents.

Klimovičs uzsvēra, ka Latvijas žurnālisti nav vienīgie, kuriem ir problēmas ar iekļūšanu Krievijā. Problēmas ar iekļūšanu Krievijā esot arī vairāk nekā desmit žurnālistu no Čehijas, Ungārijas un Rietumeiropas. Kā iemeslu minot kļūdaini datorprogrammā ievadītu informāciju, Klimovičam no pases izņemta tajā jau ielīmēta tūristu vīza ceļojumam uz Krieviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!