Laikraksts "Diena" lūgs tieslietu ministri izvērtēt Ventspils mēra Aivara Lemberga vadītās partijas "Latvijai un Ventspilij (LV)" pilnsapulces lēmumu aizliegt avīzes žurnālistam piedalīties partijas sapulcē.
Laikraksts atgādina, ka otrdien Ventspilī no LV pilnsapulces tika izraidīts laikraksta "Diena" korespondents. Savukārt radio SWH reportierim jau iepriekš ticis paskaidrots, ka partijas biedru pilnsapulcē piedalīties būs liegts. Citu masu mediju korespondenti drīkstēja sekot līdzi pilnsapulces norisei.

Laikraksts norāda, ka ar aizliegumu partija ir pārkāpusi likumu par sabiedriskām organizācijām un to apvienībām. Likums nosaka, ka masu informācijas līdzekļi var būt klāt sabiedrisko organizāciju augstāko lēmējinstitūciju sēdēs.

Tieslietu ministrija, kura uzrauga partijas, uzskata, ka līdz ar kāda mediju pārstāvja izraidīšanu no šādas sēdes tiek pārkāpts likums, teicis ministrijas preses sekretārs Leonards Pāvils.

"Neviena partija nedrīkst ierobežo sabiedrības tiesības saņemt pietiekamu informāciju, lai varētu šo partiju vērtēt. Neļaujot "Dienas" žurnālistam piedalīties LV sapulcē, tiek ierobežotas šīs sabiedrības tiesības," savukārt uzskata "Diena" galvenā redaktora Sarmīte Ēlerte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!